Gündem Beyrut’ta görülmesi gereken yerler nerelerdir?

Beyrut’ta görülmesi gereken yerler nerelerdir?

25.04.2018 - 11:29 | Son Güncellenme:

Lübnan’ın kalbi Beyrut, en çok merak uyandıran şehirlerden biridir. Renkli yaşamı ve enteresan insanları ile kendinden sıkça söz ettirir. Beyrut dünya üzerinde görülmesi gereken yerler arasında ilk ona girebilecek bir şehirdir.

Beyrut’ta görülmesi gereken yerler nerelerdir

Beyrut nerededir?

Haberin Devamı

Beyrut, Lübnan’ın başkentidir. Yaklaşık olarak 2 milyon nüfusa sahiptir. Asya kıtasında yer almaktadır. Aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Akdeniz kıyılarında bulunan bir yarımadada yer alır.

Beyrut hakkında genel bilgiler

Beyrut, ilk olarak Fenikelilerin yerleştiği bir bölgedir. Tarihi neredeyse 5 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Dünyadaki en eski yerleşim yerleri arasındadır. İlerleyen yıllarda Romalılar tarafından ele geçirilmiştir. 1110 yılında Haçlı Seferlerinde işgale uğramıştır. 1982 yılında İsrail ordusu tarafından kuşatılmıştır. O dönemde Beyrut’ta çok sayıda Filistinli yaşamaktaydı. Kentte uzun yıllar boyunca iç savaşlar ve kuşatmalar devam etmiştir. Pek çok karışıklığa ev sahipliği yapmıştır. Birçok kez kuşatılmıştır. 1991 yılından bu yana Beyrut’ta tam olarak bir düzene sağlanabilmiştir.

Haberin Devamı

Beyrut, liman şehri olması özelliği ile de yıllardır önemini korumaktadır. Konumu nedeni ile de dünya üzerindeki en önemli ticaret merkezlerinden biridir. Dünya üzerinde “Beta Dünya Kenti” olarak seçilmiştir. İklimi genel olarak sıcaktır. Akdeniz ikliminin tüm özelliklerini taşır. Şehirde çok sayıda dini grup vardır. Ancak en önemlileri Müslümanlar ve Hıristiyanlardır. Beyrut pek çok yasağın bulunduğu bir şehirdir.

Beyrut’un gece hayatı da oldukça meşhurdur. Ortadoğu’da eğlence olarak en meşhur şehirdir. Çok sayıda bar ve disko bulunur. Ayrıca trafiği de oldukça yoğundur. Yıl boyunca pek çok festival düzenlenir. Yurt dışından gelen sayısız turist olur.

Beyrut mutfağı, Türk mutfağına çok benzemektedir. Kebap, dürüm, humus gibi bize yabancı olmayan birçok çeşit yemek var.

Beyrut’ta görülmesi gereken yerler nerelerdir?

Beyrut’a gidildiğinde ilk olarak görülmesi gereken yer Beyrut Ulusal Müzesidir. Müzede çok sayıda tarihi eser görmek mümkündür. Harissa, Meryem Ana heykelinin bulunduğu bir köydür. Heykelin hemen yanında kilise vardır. Roma hamamı çok eski yıllardan kalma bir yapıdır. Güvercin kayalıkları şehir sahilinin en gözde mekânları arasında yer almaktadır.

Yazarlar