Siyaset ‘Bilecik, Ertuğrul olsun’

‘Bilecik, Ertuğrul olsun’

18.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, kentin isminin ‘Ertuğrul’ olarak değiştirilmesini önererek, “Çok radikal bir tavsiye olacak; ama Bilecikin adı değiştirilebilir. ‘Ertuğrul’ ismi verilebilir. Bunlar tartışılsın, konuşulmaya başlasın, diye söylüyorum” dedi.

‘Bilecik, Ertuğrul olsun’

Bilecik Belediyesi’nce, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Şeyh Edebali Üniversitesinin desteğiyle Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Bilecik Valisi Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, Bilecikin adının ‘Ertuğrul’ olarak değiştirilmesini önerdi. Vali Büyükakın şunları söyledi: “6 aydır Bilecikteyim. Bu süre belki bir kentin kaderiyle ilgili konuşmak için kısa; ama yaptığım değerlendirmelerle bazı kanaatler oluşturdum... Aslında çok radikal bir tavsiye olacak; ama Bilecikin adı da değiştirilebilir. ‘Ertuğrul’ ismi verilebilir. Bunlar tartışılsın, konuşulmaya başlasın, diye söylüyorum. ‘Ertuğrul’ ismi verilerek, şehirler kuran şehir olduğu tekrar hatırlanarak, Bileciki ‘Ertuğrul’ adıyla yeniden diriltmek, ayağa kaldırmak hatta mimari tartışmaların merkezi yapmak ve Bilecikin pilot il seçilmesi, adının değiştirilmesi, ‘Söğüt ruhu’na uygun yeniden konumlandırılması şeklinde yıllara yayılacak bir proje söz konusu olabilir.”
TBMM Başkanvekili CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, öneriye tepki göstererek, “Biz Bilecik adından rahatsız değiliz” açıklaması yaptı.