Bilgi Rehberi Doğalgaz Desteği Başvurusu e-Devlet: 2022 Doğalgaz yardımı başvuru şartları neler, başvurular başladı mı?

Doğalgaz Desteği Başvurusu e-Devlet: 2022 Doğalgaz yardımı başvuru şartları neler, başvurular başladı mı?

06.09.2022 - 08:21 | Son Güncellenme:

Doğalgaz Tüketim Desteği, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz yardımı için başvuru sürecinin de başladığını belirtti. İhtiyaç sahibi kişilerin başvurularını e-devlet üzerinden yapacakları bildirildi. Peki, 2022 doğalgaz desteği ne kadar olacak, başvurular nasıl yapılır?

Doğalgaz Desteği Başvurusu e-Devlet: 2022 Doğalgaz yardımı başvuru şartları neler, başvurular başladı mı

Doğalgaz yardımı başvuru şartları, yaz aylarının son günlerine girilmesiyle yeniden gündemdeki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı ardından bu kış da doğalgaz yardımının devam edeceğini belirtti. İşte, doğalgaz desteği başvuru ekranı...

Haberin Devamı

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden gerçekleştirileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU EKRANI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Yazarlar