Bilgi Rehberi Kraliçe Elizabeth yerine tahta kim geçecek, tahtin varisi açıklandı mı? Elizabeth’in ölümü sonrası kral /kraliçe kim olacak?

Kraliçe Elizabeth yerine tahta kim geçecek, tahtin varisi açıklandı mı? Elizabeth’in ölümü sonrası kral /kraliçe kim olacak?

08.09.2022 - 23:04 | Son Güncellenme:

Buckingham Sarayı, 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Elizabeth’in hayata veda etmesinin ardından dünyada yankı uyandırırken Kraliçe'nin yerine geçecek isim tarışma konusu oldu. Kraliçe Elizabeth yerine tahta kim geçecek? Elizabeth’in ölümü sonrası yerine kim gelecek? İşte detaylar...

Kraliçe Elizabeth yerine tahta kim geçecek, tahtin varisi açıklandı mı Elizabeth’in ölümü sonrası kral /kraliçe kim olacak

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. 70 yıldır tahtta göre yapan Elizabeth’in ölüm haberinin Buckingham'da bayraklar yarıya indirildi. Kraliçe'nin ölmesi ile birlikte yerine geçecek isim araştırma konusu oldu. Kraliçe Elizabeth yerine tahta kim geçecek? Elizabeth’in ölümü sonrası yerine kim gelecek? 

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth yerine tahta kim geçecek?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, vasiyet niteliğinde bir mesaj yayımladı. 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, ölümünden sonra veliaht Prens Charles'ın kral olmasını, eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın ise "kraliçe" olmasını belirtti. 

Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles'a ve eşi Camilla'ya vereceklerini bildiğini dile getiren Kraliçe, tahttaki 70 yılı boyunca kendisine verdiği destek için de halka teşekkür etmişti.

Prens Charles kimdir?

Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor (d. 14 Kasım 1948), İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu, Galler Prensi, Cornwall Rothesay ve Edinburgh Dükü. İngiliz Kraliyeti taht sıralamasında 1. sırada bulunmaktadır. Unvanları bakımından Birleşik Krallık tarihinin görevde bulunan en yaşlı prensidir.

Haberin Devamı

14 Kasım 1948 tarihinde Buckingham Sarayı'nda Prenses Elizabeth ve Prens Philip'in ilk çocukları, VI. George ve Kraliçe Elizabeth'in torunları olarak dünyaya geldi. Cheam ve Gordonstoun okullarında eğitim gördü. Bu süre boyunca tarih öğretmeni Michael Collins Persse ile bir okul gezisinde Papua Yeni Gine'yi ziyaret etti. Eğitim zamanını, ayrıca Avustralya'da eyalet olan Victoria'da Geelong Gramer Okulu Timbertop Kampüsü'nde geçirdi. Cambridge Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde lisans eğitimi aldı. Üniversite eğitiminin ikinci yılının bir döneminde, Galler dili ve tarihi eğitimini Aberystwyth'de bulunan Wales University College'da aldı.

1971'den 1976 yılına kadar Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması'nda hizmet verdi.

1981 yılında İngiliz soylu ailesine mensup Diana Spencer ile evlendi. Bu evlilikten Prens William ve Prens Harry dünyaya geldi. Çift, 1996 yılında Prens'in evlilik dışı Camilla Parker Bowles ile ilişkisi nedeniyle boşandı. Prens, uzun süredir ilişkileri bulunan Camilla Parker Bowles ile 2005 yılında evlendi.

Geçmişte Britanya İmparatorluğunun sömürgesi olan ülkelerin İngiliz Milletler Topluluğu adı altında birleşmesi ile birlikte, İngiliz Kraliyeti Veliaht Prensi ve Galler Prensi olarak II.Elizabeth adına görevlerine dünyanın dört bir yanında devam ediyor. 1976 yılında "The Prince's Trust" vakfını kurdu. Birçok organizasyona Başkanlık etmeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

Prens, Koronavirüs Pandemi döneminde ufak belirtiler göstermeye başladı ve 20 Mart 2020'de test oldu. Testi pozitif çıkan Prens, İskoçya'da eşi ile kendini izole etti. 30 Mart 2020'de açıklama yapan resmi kurumlar Prens'in virüsü yendiğini ama kendini izole etmeye devam ettiği belirtildi.