Bilgi Rehberi YKS SONUÇLARI erken açıklanır mı, ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı YSK sonuçları için ÖSYM'den kritik tarih

YKS SONUÇLARI erken açıklanır mı, ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı YSK sonuçları için ÖSYM'den kritik tarih

15.07.2022 - 12:24 | Son Güncellenme:

YKS sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek açıklamada. Haziran ayında gerçekleşen ve üç oturumda gerçekleşen 2022 üniversite sınavı YKS'nin sonuçları bekleniyor. ÖSYM YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi sınav takviminde belirlemişti. Peki, YKS sonuçları nasıl sorgulanır?

YKS SONUÇLARI erken açıklanır mı, ne zaman açıklanacak Üniversite sınavı YSK sonuçları için ÖSYMden kritik tarih

Milyonlarca üniversite adayının gözü ÖSYM'den gelecek açıklamada. YKS sonuçları ne zaman, nereden açıklanacak? İşte 2022 YKS sonuçları için ÖSYM tarafından belirlenen tarih.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları için ÖSYM sınav tarihini belirledi. ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre sonuçlar 20 Temmuz 2022 tarihinde erişime açılacak.

YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.