Bilgi Rehberi YKS SONUÇLARI erken açıklandı | ÖSYM giriş 2022 YKS sonuçları sorgulama ekranı

YKS SONUÇLARI erken açıklandı | ÖSYM giriş 2022 YKS sonuçları sorgulama ekranı

18.07.2022 - 12:43 | Son Güncellenme:

YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milyonlarca öğrencinin gözü ÖSYM'den gelecek açıklamadaydı. Sınava katılan adaylar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile giriş yaparak 2022 YKS sonuçlarını sorgulayabiliyor. İşte YKS sonuçları ekranı.

YKS SONUÇLARI erken açıklandı | ÖSYM giriş 2022 YKS sonuçları sorgulama ekranı

YKS sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM tarafından 16-19 Haziran tarihlerinde uygulanan YKS'nin sonuçları açıklandı. ÖSYM sınav takvimine göre 20 Temmuz'da erişime açılacağı duyurulan YKS sonuçları erken açıklandı.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin 'sonuc.osym.gov.tr' sayfasından öğrenebilecek.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından paylaştığı mesajda YKS 2022 sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aygün, açıklamasında "18-19 Haziran 2022 eğitimde sınavları gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretimöğretim Kurumları (2022-YKS) http:// sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından paylaştığı mesajda 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır.

Haberin Devamı


Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

YKS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.

Yazarlar