Teknoloji Bill Gates artık Android'li bir telefon kullandığını açıkladı

Bill Gates artık Android'li bir telefon kullandığını açıkladı

26.09.2017 - 10:54 | Son Güncellenme:

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Windows Phone'u bırakarak artık Android işletim sistemine sahip bir telefona geçtiğini açıkladı.

Bill Gates artık Androidli bir telefon kullandığını açıkladı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bill Gates'in şimdiye kadar hangi telefonunu kullandığı net olarak belli değildi. Birkaç yıl önce ise Apple ürünlerini evinden yasaklama kararı almıştı.

Bunun yanında Microsoft mobil pazarda Nokia'yı bünyesine katmış daha sonra da Windows Phone'a ağırlık vermişti. Ancak ürünler tüketici ve geliştiricilerin ilgisini çekmeyince istenen hedeflere ulaşılamamıştı. Son açıklanan rakamlara göre ise dünya üzerinde Windows Mobile kullananların sayısı yüzde 1 bile değildi.

Bill Gates, Fox News’dan Chris Wallace ile verdiği röportajda, "Çok sayıda Microsoft yazılımı olan bir Android telefona geçtim" dedi. Gates sözlerine şöyle devam etti "Ancak Steve'in geliştirdiği yazılım ve IT alanındaki rekabet olağanüstüydü. Ve Microsoft da bunun büyük bir parçası. Kendisi ve çalışmak zorunda olduğumuz mucizevi bir sanayi oldu."

Haberin Devamı

Gates'in hangi Android telefonu kullandığı belli değil, ancak Microsoft'un bu yıl başlattığı Samsung Galaxy S8'in Microsoft Edition'ı seçtiği söyleniyor. Bu telefon, Microsoft'un birçok perakende mağazasında ve önceden yüklenmiş bir sürü Microsoft yazılımı bulunan amiral gemilerde uzun süredir var.

Gates'in Android ekosistemini seçmesi, Android'in temelde oluşturduğu Microsoft modelini klonlamış olması nedeniyle ona uygun görünüyor.

Öte yandan Apple'ın yazılımı dışarıya kapalıdır ve sadece resmi olan kendi donanımıyla çalışmasına izin veriyor.