Teknoloji Bing’in Video Arama Arayüzü Yenilendi

Bing’in Video Arama Arayüzü Yenilendi

22.06.2015 - 09:39 | Son Güncellenme:

Google'a alternatif olarak görülen arama motoru Bing, artık daha farklı bir videolar sayfası ile karşımıza çıkıyor... Bundan önce biraz daha eski tip video arama arayüzü kullanan Bing, yenilendi. Sisteme kullanışlık...

Bing’in Video Arama Arayüzü Yenilendi

Google'a alternatif olarak görülen arama motoru Bing, artık daha farklı bir videolar sayfası ile karşımıza çıkıyor... Bundan önce biraz daha eski tip video arama arayüzü kullanan Bing, yenilendi. Sisteme kullanışlık katan Microsoft, video arama sonuçlarında daha fazla detaya yer vermeye başladı. Sonuç sayfasındaki videoların resimlerini büyüten firma, yüklenme tarihi, videonun uzunluğu ve kanal gibi ek bilgileri de sonuç sayfasında gösteriyor.

Haberin Devamı

YouTube'un çevrim içi müzik dinleme servisleri arasında büyük bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Hatta bazen klibini izlemek istediğimiz bir şarkı için YouTube'a girmeyip Google üzerinden arama yaptığımız dahi oluyor. Bunu düşünen Microsoft, video arama yapmayı görüntüsel olarak bir tık öteye taşıdı. Sisteme daha fazla detay ekleyen firma, ayrıca aratılan kelime ile benzer sonuçları da aynı sayfaya taşıyarak dinlemek istediğimiz şarkının farklı sürümlerine ulaşmamızın da önünü açmış oldu. Tüm bu yeniliklere rağmen Bing'in Google'a göre geride kaldığı bir gerçek. Servisin bunu engel olarak görmeyip kendisini yenilemesi ise elbette takdirlik bir durum.