Teknoloji Bir Çip İle Şarj Sorunu Tamamen Çözülecek!

Bir Çip İle Şarj Sorunu Tamamen Çözülecek!

28.11.2015 - 11:10 | Son Güncellenme:

Singapurlu bir profesör bataryaları daha hızlı ve daha şarj edecek ve daha güvenli bir hale getirecek çip geliştirdi... Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden Rachid Yazami bataryalarda ki hataları tespit eden ve risk...

Bir Çip İle Şarj Sorunu Tamamen Çözülecek

Singapurlu bir profesör bataryaları daha hızlı ve daha şarj edecek ve daha güvenli bir hale getirecek çip geliştirdi... Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden Rachid Yazami bataryalarda ki hataları tespit eden ve risk altındaysa kullanıcıyı uyaran bir çip geliştirdi. Çipin boyutu oldukça küçük hatta 10 centten daha küçük. Bu yüzden cep telefonlarına kolayca entegre edilebilir. Yeni teknoloji ayrıca elektrikli arabalarda kullanılan büyük lityum-iyon pillerde de çalışabiliyor. Şu anki lityum-iyon piller bataryaların voltajını ve ısısını gözlemleyen çiplere sahip ancak gün geçtikçe düşen verimliliği ve bataryaların zayıflığını gösteren bir çip yok.

Haberin Devamı

Bu bilgi eksikliğinden dolayı bataryaların şarj standartları onlara zarar vermemek için yavaş bir şekilde şarj etmekten geçiyor. Ancak Yazami’nin geliştirdiği ürün elektrokimyasal termodinamik ölçümler yaparak şarjın durumunu doğru bir şekilde ölçebiliyor.

Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden yapılan basın açıklamasında çipin her bataryayı doğru ve hızlı bir şekilde şarj etmenin önünü açtığı dile getirildi. Bazı yerlerde bu çip sayesinde telefonların yaklaşık 10 dakika gibi bir sürede tamamen şarj edilebileceği söylense de üniversitenin yaptığı açıklamada buna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.


Yazarlar