Siyaset ‘Bir gece ansızın’ı konuştular

‘Bir gece ansızın’ı konuştular

06.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen referandum sonrasında Türkiye’nin atması gereken adımları masaya yatırdı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşme 40 dakika sürdü.

‘Bir gece ansızın’ı konuştular

Erdoğan, Türkiye’nin Kuzey Irak’taki referandum sonrası gündeme getirdiği yaptırımlar ve atacağı adımlar konusunda bilgi verirken, Bahçeli’nin görüşlerini aldı. Erdoğan’ın, sınır kapısında gerçekleştirilmekte olan askeri tatbikatla ilgili ayrıntıları da aktardığı görüşmede, “bir gece ansızın gelebiliriz” olarak ifadelendirilen askeri müdahale seçeneğinin de masada olduğu öğrenildi. Erdoğan’ın bu seçeneğin de gündemde olduğunu ancak en son düşünülebileceğini, uluslararası toplumun tepkilerinin de dikkate alınması gerekliliğini aktardığı öğrenildi. Bahçeli’nin 1926 tarihli Ankara Anlaşması’nın Türkiye’nin elini güçlendirdiğini ve Irak’ın bütünlüğünün bozulması halinde, bu anlaşmadan kaynaklanan haklarını koruması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Özellikle bölgede yaşayan Türkmenlerin yaşamlarının tehlikede olduğunu ve koruyucu adımların atılması gerekliliğini anlatan Bahçeli’nin, bu konuda her türlü desteği vereceklerini kaydettiği bildirildi.
Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgi verdi. Irak’ın kuzeyine ilişkin yaptırımlar konusunda İran’ın da paralel düşüncelere sahip olduğunu bildiren Erdoğan, olumlu bir gelişme yaşanmaması halinde belli takvime bağlanan yaptırımların tek tek uygulamaya sokulacağını kaydetti.
Görüşmede terör saldırıları, Suriye’nin Doğu ve Kuzeyi’ndeki gelişmelerin de ele alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı