Gündem Bir gün önce arayıp helallik istemiş

Bir gün önce arayıp helallik istemiş

25.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Apaydın Niğde’de, Kurtçu ise Tekirdağ’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Apaydın’ın bir gün önce ailesini arayıp helallik istediği öğrenildi

Bir gün önce arayıp helallik  istemiş

Şırnak’ta güvenlik güçleriyle, PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada, şehit olan Uzman Çavuş Efe Osman Apaydın’ın (26) cenazesi memleketi Niğde’de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin bir gün önce ailesini arayıp, “Bir daha görüşemeyiz belki” diyerek helallik istediği belirtildi.

‘Vatan sağ olsun’

Şehit Efe Osman Apaydın’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk önce Şahinali Mahallesi’ndeki baba ocağına, ardından Ovacık köyüne götürüldü. Şehidin eşi Meltem, annesi Ayşe Apaydın gözyaşlarına boğulurken, çocukları 4 yaşındaki Hasan Bora ve 1 yaşındaki Mustafa babasının tabutu başında asker kıyafetiyle bekledi.

Şehidin annesi sağlık görevlilerinin desteğiyle törene katılırken, “İki çocuğumuz daha büyüyor onları da göndereceğim. Korkmadı, kardeşi de asker onları da göndereceğim. Vatan sağ olsun. Annem en büyük yere gittin, en büyük mertebeyi aldın. Aslanlar gibi gidiyorsun” diye ağıt yaktı.

Cenaze namazını kıldıran Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar şehidin 1 gün önce ailesini arayarak “belki bir daha görüşemeyiz” deyip helallik aldığını, bu durumu kendisine törenden önce anlattıklarını söyledi. Apaydın’ın bayrağa sarılı tabutu vatandaşların omuzlarında Ovacık köyü mezarlığında toprağa verildi. Şehit Apaydın’ın, geçen yıl mart ayında yine Şırnak’ta teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlarda yaralanmış, tedavisinin ardından birliğine dönmüştü.

Haberin Devamı

5 bin kişi katıldı

Şehit Kurtçu, 500 nüfuslu Cambazdere köyünde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

‘Gidip hainlerle çatışacağım kardeşim’

Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turgut Kurtçu’nun (32), cenazesi memleketi Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde toprağa verildi. Hayrabolu Devlet Hastanesi morgundan alınan Kurtçu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik için Canbazdere köyündeki baba ocağına götürüldü. anne Yasemin Kurtçu, “Annem seni çok özledik, kızanım doyamadım sana” diyerek ağladı. Şehidin eşi Özge Kurtçu ise şehidin ağabeyine sarılarak “Ağabey sakın sen de gitme oraya, giden gelmiyor” dedi. Bunun üzerine İzmir’de sözleşmeli er olarak görev yapan İsmail Kurtçu ise “Ben de gidip hainlerle çatışacağım kardeşim” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Bir gün önce arayıp helallik  istemiş


Şehidin cenazesi helallik alınması sonrası köydeki camiye götürüldü. Şehidin eşi Özge Kurtçu, “O ölmedi” diyerek tabuta sarıldı.

Asker selamı verdi

Şehit Kurtçu’nın 4 yaşındaki oğlu Doruk ise tabutun üzerinde bulunan babasına ait kepi alarak başına taktıktan sonra, asker selamı verdi. Şehidin 2 yaşındaki kızı Defne ise annesinin ağladığını görerek, gözyaşlarını tutamadı. l AA