Gündem Bir öğrenci daha öldü

Bir öğrenci daha öldü

30.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmara Üniversitesi Coğrafya Bölümü 1. sınıf öğrencisi Abdülaziz Ürselendi, IŞİD’e karşı savaşmak için gittiği Kobani’de öldürüldü. Ürselendi’nin cenazesi dün memleketi Silvan’da toprağa verildi.

Bir öğrenci  daha öldü

YPG Basın Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre, “Agir Amed” kod adlı üniversite öğrencisi, IŞİD’e karşı savaşmak için gittiği Kobani’de 23 Ekim’de yaşamını yitirdi. Ürselendi’nin cenazesi, Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYADER) ve ailesi tarafından teslim alınarak Diyarbakır’a getirildi. Silvan’a bağlı Kutlualan köyünde dün toprağa verilen öğrenci için düzenlenen cenaze törenine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da katıldı.
Ürselendi için İstanbul’da ise arkadaşları tarafından Kadıköy Halitağa Caddesi’nde taziye çadırı kurularak bir basın açıklaması yapıldı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Hakan Çelik ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu Suphi Nejat Ağırnaslı da Kobani’de savaşırken ölmüştü.

Yazarlar