Siyaset Bir özür de AP’den geldi

Bir özür de AP’den geldi

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri; Türkiye’ye yaptıkları ziyarete ve gündeme ilişkin konuları, dün Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nda düzenledikleri basın toplantısında değerlendirdi.

Bir özür de AP’den geldi

Brok, 15 Temmuz’da başarısızlığa uğratılan darbe girişiminin ardından Türkiye’ye ve Türk halkına desteklerini belirtmek için Ankara’ya geldiklerini, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve siyasi parti yetkilileriyle yapıcı görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Darbe girişiminin başarısız olmasının Türk halkının bir zaferi olduğunu ifade eden Brok, “Bizler de demokratik seçimle iş başına gelmiş parlamento ve hükümetle ilişkilerimizi geliştirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. TBMM’de temsil edilen dört partinin dördünün de darbeye karşı çok net bir duruş sergilediğini gözlemlediklerini belirten Brok, “Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne inanıyoruz” dedi.

Brok, “Türkiye ziyaretiniz 15 Temmuz sonrasında yaklaşık 40 gün sonra gerçekleşti. Neden bu kadar zaman aldı?” sorusuna, “Öncelikle, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın dün yönelttiği özrü ben de tekrarlıyorum. Ama ilk gün Avrupa hükümetleri, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi hiçbir şüphe bırakmayacak şekilde darbeye karşı olduklarını belirttiler” yanıtını verdi.