Teknoloji Bir Twitter çalışanı işteki son gününde Donald Trump'ın hesabını sildi

Bir Twitter çalışanı işteki son gününde Donald Trump'ın hesabını sildi

03.11.2017 - 09:51 | Son Güncellenme:

Twitter, yaptığı açıklamada işteki son günü olan bir çalışanlarının ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını sildiğini duyurdu. Trump'ın @realdonaldtrump adlı Twitter hesabı, açıklamanın öncesinde 11 dakika boyunca Twitter'dan silinmişti. Twitter'da 41 milyon takipçiye sahip ABD başkanı Trump'ın hesabını kim sildi? Donald Trump'ın resmi Twitter hesabının kapatılmasına neden olan kişi kim?

Bir Twitter çalışanı işteki son gününde Donald Trumpın hesabını sildi

Twitter , yaptığı açıklamada işteki son günü olan bir çalışanlarının ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını sildiğini söyledi. Trump'ın @realdonaldtrump adlı Twitter hesabı, açıklamanın öncesinde 11 dakika boyunca Twitter'dan silinmişti. Trump'ın hesabına girmeye çalışanlar 'Böyle bir hesap yok' ikazını görüyordu.

Haberin Devamı

Bir Twitter çalışanı işteki son gününde Donald Trumpın hesabını sildi

Twitter yaptığı ilk açıklamada bir çalışanlarının 'yanlışlıkla' Trump'ın hesabını sildiğini söylemişti. Ancak şirket daha sonra yaptığı bir başka açıklamada ise, "Öğrendik ki Twitter'ın müşteri destek ekibinden Perşembe işteki son günü olan bir çalışanımız tarafından Trump'ın hesabı kapatıldı. Geniş çaplı bir araştırma yapıyoruz" dedi.

Herkes Trump'ın Twitter hesabını silen kişiyi arıyor

Attığı tweetleri ile meşhur olan Trump'ın hesabının kapanması ise sosyal medyada büyük ilgi yarattı. Ünlü internet sitesi Mashable, attığı tweetinde, "Gizemli kahraman, sen kimsin? Amerika sana teşekkür etmek istiyor" dedi.

Bazı Twitter kullanıcıları ise işteki son günü olan Twitter çalışanın yaptığı bu hareketi hareketli resimlerle tarif etti.

Haberin Devamı

Siyasetçi David Jolly ise "Söylemem gerek, Twitter'da Trump'ın hesabını 11 dakikalığına kapatan çalışan Nobel Barış Ödülü'nü alabilir" dedi. Gizmodo gibi bazı haber siteleri ise Trump'ın hesabını silen çalışan ile röportaj yapmak için sosyal medyadan duyuru yaptı.