Siyaset Birinci Meclis’te görüşme önerisi

Birinci Meclis’te görüşme önerisi

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabah saatlerine bekleyiş sırasında TBMM’nin bugüne kadar hiç kullanılmayan sığınakları da sohbet konusu oldu. Kahraman, başkanlık makamı, Genel Kurul ve milletvekili odalarının bulunduğu birimlerin tünellerle birbirine bağlı olduğunu anlattı.

Birinci Meclis’te görüşme önerisi

TBMM Genel Kurulu’nun altında hep bir sığınaktan bahsedildiğini, beklentisinin tüm donanımların bulunduğu korunaklı alan olduğunu belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise ‘ancak sığınakların bu halini görünce sükut-u hayale uğradım’ değerlendirmesinde bulundu. Kahraman ise sığınakların elden geçmesi gerektiğini ifade etti.
Sığınakta Kahraman, muhalefete olağanüstü Genel Kurul toplantısını cumhuriyetin kuruluşunda önemli bir yeri bulunan 1. Meclis’te toplama önerisinde bulunurken, “Görüşmeleri Atatürk’ün oturduğu koltuğa Sayın Cumhurbaşkanımız oturarak yönetsin ne diyorsunuz?” dedi.
Muhalefet ise olayın yaşandığı yerin TBMM Genel Kurul’u olduğunu ve görüşmelerin de burada yapılması gerektiğini belirtti. Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de olayın izleri hâlâ devam ederken toplantının TBMM Genel Kurulu’nda yapılmasının uluslararası odaklara önemli mesaj olacağını açıklmaasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonla görüştü. Bozdağ, Cumhurbaşkanı’nın olayın gerçekleştiği yerde olağanüstü Genel Kurul’un toplanmasının daha iyi olacağını dile getirdiği ve ‘millet görsün’ dediğini kaydetti. Kahraman, 1. Meclis önerisinden vazgeçti.
Liderlerle temas
Darbe girişimi için Kahraman’ın girişimiyle iktidar ve muhalefet partilerince ortak bildiri hazırlandı. Çiçek’in koordinasyonunda hazırlanan taslakta darbe girişimi kanındı. Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ile görüşerek Genel Kurul’daki olağanüstü toplantıda konuşmaların liderler seviyesinde olmasını istedi. Liderler, olumlu yanıt verdi.
Yuhaladılar
Sabah saatlerinde darbe girişimde bulunanların tek tek tutuklanmaları sığınaktaki vekiller tarafından alkışla karşılanırken, Mersin’de bir generalin tutuklanarak kelepçeli şeklide götürülmesi sırasında “yuh” sesleri yükseldi.