Gündem Birliğimize kasteden başarılı olamayacak!

Birliğimize kasteden başarılı olamayacak!

29.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet Bayramı mesajında “Birliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kasteden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır” dedi

Birliğimize kasteden başarılı olamayacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü kuruluş yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan devlet erkânı birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında “Şundan tüm vatandaşlarımız, tüm dostlarımız emin olsunlar: Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kasteden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Terör örgütleri de, onları kullananlar da, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir” dedi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman:
“Bizi kaosa sürüklemek ve ülkemizi işgale hazır hale getirmek isteyen FETÖ ve onun müttefiklerinin 15 Temmuz’daki hain saldırısı, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, kuruluşlarımız ve basınımızla bütün milletimizin çelik iradesine çarptı, bertaraf edildi. Bu menfur ve mel’un darbe girişiminin etkileri ve içimizde görevli, gizli-açık ihanet şebekeleri ortadan kaldırıldıkça önümüz tamamen açılacaktır.”
Başbakan Binali Yıldırım:
“Ülkemiz, insan onurunu korumayı esas alan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, kuvvetler ayrılığı prensibini koruyan, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen, demokratik ve özgürlükçü bir yeni anayasa ile yoluna devam edecektir.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu ülkenin sahibi vatandaşların ta kendisidir. Hukuk dışında hareket eden herkes de bunun hesabını gene hukuk önünde verir. 15 Temmuz bu bedellerin güncel bir örneğidir.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Türk milleti 29 Ekim 1923’de cumhuriyeti ilan ederek hükmünü vermiş, sözünü söylemiş, tartışma ve anlaşmazlıkların perdesini açılmamak üzere kapatmıştır. Ve cumhuriyetten dönüş yoktur.”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar: “Ordumuz, her türlü dış etkiden uzak ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine ve yasalara sımsıkı sarılarak, hain emellerin karşına aşılmaz bir kale olup dikilmiştir. Bu dik duruşun en canlı örneği, 15 Temmuz’da görülmüştür.”