Teknoloji Bitcoin ilk kez 5 bin doları aşarak yine rekor kırdı

Bitcoin ilk kez 5 bin doları aşarak yine rekor kırdı

12.10.2017 - 17:20 | Son Güncellenme:

Sanal para birimi Bitcoin, şimdiye kadarki en yüksek seviyesini görerek 5.000 doları aştı. Bir Bitcoin’in fiyatı yalnızca bir gecede % 8’lik artışla 4.780 dolardan 5.220 dolara yükseldi.

Bitcoin ilk kez 5 bin doları aşarak yine rekor kırdı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sanal para birimi Bitcoin, bugün bir rekora daha imza atarak ilk defa 5 bin doların üzerine çıktı. 1 Bitcoin’in fiyatı yalnızca bir gecede % 8’lik artışla 4.780 dolardan 5.220 dolara yükseldi. Ardından takip eden süreçte 4.900 dolara ve hafif bir düzelmeyle 4.788 dolara kadar geriledi.

Bunun ardında birçok sebep yatıyor. Çin pazarının küresel piyasaya etkisi dolayısıyla Bitcoin dövizi neredeyse yeniden yapılanıyor ve Japonya pazarı, ABD’nin de üzerine çıkarak en büyük Bitcoin pazarına dönüştü.

Bitcoin'in son fiyat artışına katkıda bulunan üç temel faktör var: Kasım’da yaşanan SegWit2x olayı, ikincisi Japonya’nın Bitcoin’i ulusal olarak lisanslama girişimi ve son olarak ABD pazarındaki Bitcoin pazarında talebin yükselmesi.

Haberin Devamı

Cryptocoinsnews tarafıdan yayınlanan rapora göre 2016 Kasım ayında yaşanan SegWit2x çatalı, Bitcoin'in kısa vadeli fiyat eğilimini sürekli hale getirdi. Büyük Çin madenciliği havuzları, kaynaklarının hepsini SegWit2x parasına veya B2X blok zincirine tahsis edeceğini açıklayınca küresel pazar da güvenli bir hale geldi.

ViaBTC gibi büyük Çin madenciliği havuzları, hashratlarının hepsini madencilik SegWit2x madeni paraya veya B2X'e tahsis edeceklerini açıklayarak, muhtemelen Bitcoin topluluğunun orijinal Bitcoin blok zincirine güvenini kazandılar.

Daha da önemlisi, önemli Bitcoin yatırımcısı ve Atlanta Dijital Para Fonu ortak ortağı Alistair Milne'nin belirttiği gibi, madenciler daha karlı Bitcoin blok zincirleri takip etme eğiliminde ve ViaBTC'nin açıklamasında böyle bir eğilim görülüyor.

Yapılan açıklamalara göre madenciler, artık daha karlı pazarlara yöneldikleri için yatırımını yönetmeye çalışan kişi sayısı da azalıyor, artık yatırımcılar sadece piyasaları takip etmekle yetinebiliyorlar.