Gündem Bize itaatinizi ölçeceğiz dediler

Bize itaatinizi ölçeceğiz dediler

27.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bulunan ve sabah polise teslim olan darbeci askerler arasında yer alan, Hava Harp Okulu öğrencisi Selahattin Kılıç’ın ifadesi ortaya çıktı.

Bize itaatinizi ölçeceğiz dediler

İfadesinde olaydan dört gün önce Yalova’daki eğitim kampına katıldığını, kamp süresi boyunca da televizyon, bilgisayar, cep telefonu kullanmalarının yasak olduğunu anlatan Kılıç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın kampı ziyaret ettiğini söyledi.
‘Ateş etmedim’
Yat yoklamasından 15 dakika sonra bir koşuşturma yaşandığını anlatan Kılıç, “Metin Kazancı yüzbaşımızın elinde bir liste vardı. O listeden isimlerimizi okudu, ellilik, onluk, otuzluk gruplar oluşturdu. Ben ellilik ilk gruptaydım. Diğer arkadaşları yatmaya gönderdi. Kampta bulunan otobüsler geldi, bizi otobüslere bindirdiler, Yüzbaşı Mesut Metin Kazancı bizim bulunduğumuz araca geldi, “Her zaman eğitimler haberli olur, bu eğitim habersiz olacak, askeriyeye olan itaatinizi ölçeceğiz, kimse araçtan inmesin” dedi.
Kılıç devamında şunları anlattı: “Yalova’dan çıktık, Osmangazi Köprüsü’nden para ödeyerek geçtik. İstanbul girişine geldiğimizde biraz ilerledikten sonra insan grupları görmeye başladık. Normalde araçlarla şehirden geçerken bizi gören insanlar alkışlıyordu, ancak bu kez karşılaştığımız insanlar bize taş atmaya başladılar. Aracın içine girmeye başladı. Komutanlar ve arkadaşlarım ön taraftan inmeye başladılar altı yedinci sırada ben de indim. Koşarak köprüye gittim. Gazi Binbaşı, ‘Buradaki insanlar terörist. Bundan sonra Turgay yarbayın komutasındasınız’ dedi. Turgay Yarbay benim de bulunduğum on kişiyi Anadolu yakasına doğru gönderdi. Koşarak ilerideki tankın arkasına geçtik. Üzerimize çok sayıda kurşun gelmeye başlayınca ben köprüdeki yolun yan tarafındaki refüje indim. Sabaha kadar orada bekledim. Olay sırasında bana zimmetli G3 piyade tüfeğimle bir el bile ateş etmedim.”

Kılıç’ın babası Veysel Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Adalet Yürüyüşü’nde yürümüştü.

Haberin Devamı