Teknoloji BlackBerry Donanım Üretimini Durdurabilir

BlackBerry Donanım Üretimini Durdurabilir

29.03.2016 - 14:00 | Son Güncellenme:

Bir zamanların en çok satılan akıllı telefonlarına imza atan BlackBerry, şimdilerde donanım üretimini sonlandıracağı iddiası ile gündemde…

BlackBerry Donanım Üretimini Durdurabilir

Android ve iOS sistemlerinin atak gerçekleştirmesi ve mobil pazarda hakimiyetlerini ilan etmeleri, diğer işletim sistemli akıllı telefon modellerini zora sokmuştu. Bundan yıllar önce imza attığı telefonlar ile büyük bir sükse yapmış olan ve bir anda Dünya’nın en çok satılan akıllı modellerini geliştirmiş olan BlackBerry, zora giren markalar arasında. Kendi işletim sistemini kullanmakta direnen ancak yıl itibariyle Android sistemine terfi etmiş olan firma, şimdi ise düşük seyreden satış tehlikesiyle karşı karşıya. Son şansını denemiş olan şirket, yapılan yeni bir analize göre donanım üretimini dahi durdurabilir.

Haberin Devamı

İlginizi Çekebilir: Xiaomi’den iPhone SE’ye Rakip Model

TD Securities bünyesinde çalışan analiz uzmanı Daniel Chan, paylaştığı bilgilerde BlackBerry’nin donanım konusuna ağırlık vermeyi durduracağını belirtti. Priv modelinden elde edilen düşük satışlar ve beraberinde yeni bir modelin MWC 2016 etkinliğinde duyurulmaması, şirketin farklı planlara sahip olduğunu kanıtlıyor olabilir. Zira Chan, firmanın donanım üretimini sonlandıracağını ve bunun ardından yazılım konusuna eğileceğini düşünüyor. Bu şekilde ar-ge çalışmalarını dahi sonlandırarak giderlerini azaltacak olan BlackBerry, üretim bandında da küçülerek kâra geçebilir. Bunun için sadece yazılım kategorisinde üretimin yapılması ve gelişim gösterilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Şimdilik bahsi geçen bilgilerin bir analiz olduğunu hatırlatalım. Firma cephesinden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil.

Facebook BlackBerry’i Bırakıyor