Siyaset Böke: KHK’ları hemen AYM’ye taşıyacağız

Böke: KHK’ları hemen AYM’ye taşıyacağız

22.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Anayasada çizilen sınırları açıkça aşan, darbe fırsatçılığıyla sivil bir diktatörlük kurmuş olan KHK’ları hemen Anayasa Mahkemesine taşıyacağız. Başka muhalefet partileri ne yapar bilemeyiz ama CHP, ne halkın iradesine yedek kabul eder ne de iktidarın antidemokratik uygulamalarının yedek lastiği olur” dedi.

Böke: KHK’ları hemen  AYM’ye taşıyacağız

Böke, CHP MYK toplantısının ardından düzenlediği bazın toplantısında yedek milletvekilliği tartışmaları konusunda ise, “Biz, ‘Siyasi Partiler Yasası değişsin, ön seçimlerle vatandaşın istediği milletvekili adayı olsun’ derken, şimdi çıkıp ‘Benim istediklerim milletvekili olsun, ben istemediğimde de yedeğini yerine koyayım’ diyen bir yaklaşım Türkiye demokrasisini bugünden yok etmek demek olur” değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişiminden demokrasi değil, sivil dikta çıktığını ileri süren Böke, “Eğer siz FETÖ’yü devlete bizzat yerleştiren AKP içindeki FETÖ’cülerle mücadele etmezseniz, onun yerine hayatları FETÖ gibi örgütlerle mücadele etmekle geçmiş olan özgürlükçü, demokrat akademisyenlere, öğretmenlere, gazetecilere fatura çıkarırsanız, bunun adı açıkça darbe fırsatçılığı olur. Üstelik darbe fırsatçılığıyla sivil darbe yapmak olur” dedi. Belediyelere kayyum atanmasını de eleştiren Böke, “Eğer teröre yardımdan bir kayyum atanacaksa, ilk kayyum AKP’nin kendisine atanmalı” görüşünü savundu.