Bursa BÖLÜKBAŞI: "14 YABANCI OYNATMAYA KARŞIYIM"

BÖLÜKBAŞI: "14 YABANCI OYNATMAYA KARŞIYIM"

28.02.2015 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

BÖLÜKBAŞI: 14 YABANCI OYNATMAYA KARŞIYIM

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Merinos Stadı’nda katıldığı etkinliğin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı kupada ve ligde oynayacakları maçlar öncesinde açıklamalarda bulundu. Recep Bölükbaşı, kazanmaları gereken bir haftaya girdiklerini, evlerinde oynayacakları maçları hedeflerini korumak için galibiyetle tamamlamaları gerektiğini söyledi. Bölükbaşı, "Mersin’i yenerek yerimizi korumak ve kupada Gençlerbirliği’ni yenerek, hedefimize yürümek istiyoruz. Kupadaki hedefimiz Bursa’da yapılacak finalde kupayı kaldırarak şampiyon olmak” dedi.
"14 YABANCI UYGULAMASINI KULLANMAYACAĞIM"
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yeni sezonda uygulanacak olan kadroda 11 ile 14 yabancı futbolcu bulundurulması kararın iyi bulmadığını da dile getiren Recep Bölükbaşı, “Federasyonun yeni sezonda uygulamaya koyacağı 14 yabancı kurulanı ben Bursaspor Başkanı olarak sanıyorum uygulamayacağım. Bu kadar çok yabancının kadroda bulunmasını doğru bulmuyorum. Biz Türkiye’nin en iyi alt yapılarına sahip bir kulübüz. Şu an A takımımızda kendi bünyemizden gelen 6 futbolcu var. 13 yeni gençle sözleşme imzaladık. Biz kendi bünyemizden gelen oyuncuları oynatmak istiyoruz. Bunu yaptığımızda da ekstra prim alacağız” ifadelerini kullandı.
"İYİ BİR FUTBOLCUNUN DEĞERİ ASLA DÜŞMEZ"
Ozan Tufan’ın Avrupa kulüplerinden talibi olup olmadığı sorusunu cevaplayan Recep Bölükbaşı, "Bize gelen herhangi bir teklif yok. Bizi camia olarak heyecanlandıracak ciddi bir teklif gelirse bunu elbet düşünürüz. Devre arasında hiçbir oyuncumuzu satmadık. Evet borcumuz var ancak sezon sonuna kadar bunları minimuma indirmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.
Gelecek yabancı uygulamasından sonra Ozan Tufan’ın değerinin düşme ihtimalinin sorulması üzerine Bursaspor’un başkanı, “İyi futbolcu iseniz sizin değeriniz düşmez. 14 yabancı değil, bu sayı daha fazla da olsa rakamların aşağıya düşeceğine inanmıyorum. Bir Burak’ın bir Ozan Tufan’ın ücretleri düşmez" diye cevapladı.
"ŞENOL GÜNEŞ’LE 10+10 YIL SÖZLEŞME YAPMAK İSTERİM"
Göreve geldikleri anda ilk olarak teknik direktör Şenol Güneş ile anlaşma çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Recep Bölükbaşı, "Bursaspor camiası da Türkiye’ye dünya üçüncülüğü kazandıran tecrübeli Şenol Güneş’i sevdi. Yıldızı barıştı. Şenol Güneş hocamızla en az 10 yıl anlaşmak isterim. Hatta daha uzun birlikte olmak isterim. Ancak onun da bunu istemesi lazım" açıklamasında bulundu.
"YABANCILAR İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"
Ellerindeki yabancı oyuncuların kendileri için yeterli olduklarını dile getiren Recep Bölükbaşı, "Kongrede başkanlığa yeniden aday olacağım. Yabancı oyuncularla ilgili olarak ise Fernandao’nun ailesi hafta başında Bursa’ya geldiler. Çok mutlular. Fernandao ve Josue ile devam etmek istiyoruz. Onlar da bizimle kalmak istiyorlar. Ancak arada bonservislerinin bulunduğu kulüpler var. Yönetim olarak Mart ayı içerisinde Brezilya ve Portekiz’e giderek oyuncuların kulüpleriyle bir araya geleceğiz. Görüşmeler sonunda onlar bizimle ilgilenirlerse, rakamlarda anlaşabilirsek oyuncular bizim olarak kalacak. Kadromuzda bulunan forma şansı bulamayan bazı yabancı oyuncularla ise yollarımızı sezon sonunda ayırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.