Otomobil Bosch sürücüsüz otomobil için yapay zeka geliştiriyor

Bosch sürücüsüz otomobil için yapay zeka geliştiriyor

05.07.2017 - 15:52 | Son Güncellenme:

Alman otomotiv tedarik devi Bosch sürücüsüz otomobiller için kullanılacak ve yapay zeka ile donatılacak bilgisayar beyni üzerinde çalışıyor.

Bosch sürücüsüz otomobil için yapay zeka geliştiriyor

Alman Bosch, otomobil endüstrisinin ileri gelen şirketlerinden biri olan Alman Daimler işbirliği ile 2020 yılı itibari sürücüsüz otomobiller için üretebileceği bir bilgisayar üretmek için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Şirketin yaptığı açıklamaya göre geliştirilecek bilgisayar saniyede 30 trilyon kadar sayısal operasyonu gerçekleştirebilecek. Bu rakam insan beyninden 3 kat daha hızlı.

Yapay zeka sisteminin çok sayıda sürücüsüz otomobil üzerinde denenerek nasıl sonuçlar vereceğinin öğrenileceği bu süreçte kazanılan veriler bulut sistemi ile kayıt altına alınacak. Veriler mühendisler tarafından kontrol edildikten sonra sürücüsüz otomobiller için sunulacak ve bu sayede sürücüsüz otomobillerin trafikle ilgili sorunları aşmadaki yetenekleri gelişecek.

Yapay zeka sürücüsüz otomobillerin trafikte meydana gelebilecek her türlü durumla başa çıkabilmesi için büyük önem taşıyor.

Yapay zeka bilgisayarının çipi dünyanın en gelişmiş çip üreticisi olan Nvidia tarafından geliştiriliyor. Çipin yazılım algoritmaları Bosch tarafından geliştirilecek.

Haberin Devamı

Bosch sürücüsüz otomobillerin saniyede 1 gigabayttan daha fazla veri üretebileceğini belirtiyor. Sürücüsüz otomobilin sensörleri otomobile 360 derece görüş açışı sağlıyor. Yapay zeka eş zamanlı olarak tüm sistemi yönetebilecek güce sahip olacak.

Yapay zeka ile donatılacak sürücüsüz otomobiller insanların aksine etrafında olan her şeyi görebilecek ve dikkat kaybı gibi sorunlar yaşamayacak.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü