Siyaset ‘Brunson canlı yayında adil şekilde yargılanmalı’

‘Brunson canlı yayında adil şekilde yargılanmalı’

03.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray, “ABD’li rahip Brunson krizi” hakkında partisinin resmi görüşünü açıkladı.

‘Brunson canlı yayında adil şekilde yargılanmalı’

“İYİ Parti’nin dış politika konusunda AKP yönetimlerini eleştiriyor olması dış devletlerin yanında yer aldığı anlamına gelmez” diyen Çıray, ABD’nin yaptırım uygulayacağı İçişleri ve Adalet Bakanları’na karşılık gelen ABD’li bakan ve sekreterlerin mal varlıklarına el konulmasını istedi. Çıray, “Trump Towers’a el koymalı. ABD’den alınacak olan 11 milyar dolarlık yolcu uçağı alımını da durdurmalıdır. Rahip Brunson canlı yayın yapılarak dünya önünde adil bir şekilde yargılanmalı” dedi.

Haberin Devamı

Aytun Çıray, daha sonra, “Trump Towers’a el konulması” gerektiği yönündeki açıklaması nedeniyle özür diledi. Çıray, yeni açıklamasında, “ABD’nin sembolik olarak iki bakanımızın mallarına el koyma kararı üzerine mütekabiliyet gereği Türk hükümetinin de Trump’ın mallarına el koyması gereğini ifade etmek için yazdığım metinde, ‘Trump Towers’a el konulmalı’ ifadem olmuştu. Mütekabiliyet gereği yaptırımda ısrarlıyım, ancak açıklamam üzerine Trump AVM YKB şahsımı arayarak Trump’la anlaşmalarının sadece isim hakkı konusunda olduğunu, onun da iptali için hukuki girişimde bulunduklarını anlattı. Düzeltir, kendilerinden ve kamuoyundan özür dilerim” diye konuştu.