Siyaset Bu faşizanlık değil de nedir?

Bu faşizanlık değil de nedir?

28.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre’nin başkenti Bern’de düzenlenen “hayır” mitinginde açılan pankartı skandal olarak değerlendirdi.

Bu faşizanlık  değil de nedir

Antalya’da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başına silah doğrultulmuş halde gösteren ve altında “Kill Erdogan” (Erdoğan’ı öldürün) yazısı bulunan pankartın açılmasının ardından diplomatik açıdan gerekli tepkileri verdiklerini hatırlattı. Çavuşoğlu, şunları söyledi: “İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter’i de aradım. Kendisi ‘Haberim yok’ dedi. Kendisine fotoğrafları da gönderdik. Gerçekten İsviçre’de bir partinin, sosyalist bir partinin, PKK’lılarla birlikte bir eylem yapması, yani terör örgütüyle birlikte bir eylem yapması ve bu eylemde kullandıkları sloganlar kabul edilebilir değil. Hele hele Bern’de, başkentte ‘Kill Erdoğan’ (Erdoğan’ı öldürün) diyor. Bu afişi asması, sosyalist bir partinin, bir siyasi partinin hangi noktaya geldiğinin göstergesidir. Yani terör çizgisine. şimdi bu faşizanlık değil de nedir. Bunu söyleyince alınıyorlar.”

Haberin Devamı

Ruslara pasaportsuz seyahat hazırlığı

Referandum çalışmalarını Antalya’da sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusların Türkiye’ye pasaportsuz seyahat etmeleri için çalışma yaptıklarını açıkladı.

Konyaaltı’ndaki bir kolejde Antalya’da yaşayan Ruslarla bir araya gelen Çavuşoğlu, Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ile sohbetinde, Rus vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girebilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Rusya ile yaşanan uçak krizine gönderme yapan Çavuşoğlu, “Bu üzücü hadise olmadan önce pasaportsuz, kimlikle geliş-gidişleri sağlamak için epeyce görüşmelerimiz olmuştu. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre, bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz. Biz en azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan kimlikle gelebilmesi için görüşmelere başlayacağız. Bunun için havalimanında kimliklerinin okunabileceği cihazlar da kuruyoruz” dedi.