Cadde 'Bu ödülle ‘Tiyatro yapmasak mı?’ duygum yok oldu'

'Bu ödülle ‘Tiyatro yapmasak mı?’ duygum yok oldu'

19.05.2018 - 13:34 | Son Güncellenme:

22'nci Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, geçtiğimiz günlerde sahiplerini buldu. Ece Dizdar ve Engin Hepileri'nin sunduğu ödül töreninde 15 dalda ödül verildi.

Bu ödülle ‘Tiyatro yapmasak mı’ duygum yok oldu

11 kategorinin 7'sinde aday gösterilen İstanbul Devlet Tiyatrosu oyunu 'Romeo ve Juliet', 'Yılın En Başarılı Oyunu' ödülünü kazandı. Gecede Haldun Dormen Özel Ödülü'nü de alan 'Bir Baba Hamlet' oyununun yönetmeni Emrah Eren, 'Yılın En Başarılı Yönetmeni' seçildi.

Haberin Devamı

Eren, "İlk adaylığımda ödüle layık görülmek çok gurur verici. Afife büyük bir marka. Yaptığımız işin önce seyircide karşılık görmesi, sonra da profesyoneller tarafından takdir edilmesi beni çok mutlu etti" dedi.

'Bir Baba Hamlet'teki performansıyla Murat Akkoyunlu, 'Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu' ödülünü aldı. İlk adaylığında ödülü kazanan ünlü oyuncu, şöyle konuştu:
"Bu ödül, 'Tiyatro yapmasak mı?' duygusunu 3-5 yıl ortadan kaldırdı. Yaptığımız işin akademik çevrenin dikkatini çekeceğini düşünmemiştik. Bu bizi çok mutlu etti."

ÜÇÜNCÜ ÖDÜL SEVİNCİ

İki Afife ödülü sahibi Tolga Çebi, bu kez 'Nora-Bir Bebek Evi' adlı oyundaki müzikleriyle 'Yılın En Başarılı Sahne Müziği' ödülünü kazandı. Bir yandan kurucusu olduğu Mediterane isimli grupla müzik kariyerine devam eden Çebi, ödülle ilgili şunları söyledi:
"Benim için ödülden ziyade aday olmak bile çok önemli. Hatta tercih hakkım olsaydı gençlerin almasını isterdim. Çünkü onların bu ödüle daha fazla ihtiyacı var." (Sabah)