Teknoloji Bu Priz, Elektrik Faturasını %50 Azaltıyor!

Bu Priz, Elektrik Faturasını %50 Azaltıyor!

29.04.2015 - 09:46 | Son Güncellenme:

Evlerimiz akıllanmaya devam ediyor. Bir Kickstarter projesi olan Ottobox, elektrik faturamızı azaltmak için tasarlanmış bir priz. Şimdi Ottobox’ın ne olduğuna ve nasıl çaıştığına bakalım birlikte.

Bu Priz, Elektrik Faturasını %50 Azaltıyor

Ottobox, prize takılan bir priz aslında. Üzerinde bulunan diğer bir prize de elektronik eşyaların takıldığı aparat üzerinde, iki adet de USB bağlantı noktası bulunuyor. Ottobox, ev ya da iş ağına kablosuz olarak bağlanıyor ve uygulamasının yüklü olduğu mobil cihazla da iletişim hâlinde.

Cihazın yaptığı şey tam olarak şu: İki haftanın ardından kullanıcının alışkanlıklarını öğrenen Ottobox, bir cihaza ne zaman ihtiyaç duyulup duyulmadığını hatırlıyor ve ona göre cihazın şebekeden elektrik çekmesini engelliyor. Cihazların açık unutulmalarını engellemenin yanı sıra, kapalı elektronik eşyaların da şebekeden elektrik çekmeleri engelleniyor böylelikle.

Yaklaşık bir üçlü priz boyutunda olduğu görülen ve gücünü ARM işlemciden alan cihaz üzerinde bir LED gösterge bulunuyor. Bluetooth ve WiFi da, ürünün diğer özellikleri arasında. 120V, 220V ve 230V çıkışlarla çalıştığını da belirtelim.

Ottobox’ın ardındaki isim olan Ottomate, 50.000$’lık hedeflerinin 11.000$’ını toplamış durumda ve hâlâ 24 gün var. Eğer firma istediği bütçeyi toplarsa, Ottobox’ın Aralık ayında piyasada olacağı belirtiliyor. Cihazın fiyatı, 120$ olarak belirlenmiş. Erken üniteleri, farklı fiyatlara alabilmek de mümkün. Ayıntılı bilgiyi şuradan alabilirsiniz.