Gündem Bu sorunun ne zararı var?

Bu sorunun ne zararı var?

07.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Öğretmen adaylarına yöneltildiği iddia edilen, “Reis denilince aklına kim geliyor” sorusuyla ilgili konuşan Bakan Yılmaz, “Böyle bir soru bizim soru havuzumuzda yok. Bir tanesi sordu diyelim, bunlar mülakata halel getirmez” dedi

Bu sorunun ne zararı var

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile birlikte Özel Çağrı Okulları İlkokul bölümünün açılış törenine katıldı. Burada soruları yanıtlayan Yılmaz, tam gün eğitime geçişle ilgili olarak “İkili eğitimin lise dahil eğitimdeki oranı yüzde 37. 77 bine yakın derslik ihtiyacımız var. Kaynak milletin kendisidir. Bugün burada okulu kim açtı, özel sektör. Özel sektörle birlikte biz 77 bin dersliği yaparız. Diğer kurumların bütçesinden çok daha fazla artış Milli Eğitim’dedir. Bunun da gerekçesi tekli eğitime geçebilmek için ihtiyaç olan kaynağın milli eğitime tahsis edilmesidir. İkili eğitimi kaldıracağız” dedi.

Okul öncesi eğitim

Okul öncesi eğitime katılan çocukların oranının yüzde 50’den fazla olduğunu kaydeden Yılmaz şöyle devam etti: “Geri kalan 500-600 bin öğrencimizi de zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Pilot illerden başlayarak 2019 yılına kadar.”

‘Fikrini söylesin’

Yılmaz, sözleşmeli öğretmen mülakatlarıyla ilgili soruya ise şu cevabı verdi: “Adaylar önlerine koyulan iki kupadan soru çekiyor. Bunun dışında nerelisin, kendinizi tanır mısınız, bir başka soru bizim soru havuzumuzda yok ama sorulmamasını istedik ama birisi sormuş olsa dahi bu mülakatın sağlığına ve doğruluğuna halel getirmez. Böyle bir soru bizim havuzumuzda yok. Bir tanesi sordu diyelim, ‘Reis hakkında ne düşünüyorsun?’ diye. Bu mülakatı haksız yere mi düşürür? Kişi onun hakkında ne düşündüğünü söyler, sever sevmez, beğenir beğenmez. ‘Turgut Reis’ der, ‘Piri Reis’ der veya bir başka reis... Onun hakkında da fikrini söylesin, bunun ne zararı var?”

Haberin Devamı

‘Hak yol İslam yazacağız’

“Büyük Doğu Külliyesi” adı verilen kampustaki okul binalarına asılmış panoda Kuran’dan ayetlerin yer aldığı görülürken, okulun bazı bölümlerinde ise Osmanlı arması kullanıldı. Bazı binalarda ise Arif Nihat Asya’nın dua şiiri, Necip Fazıl Kısakürek’in, “Onun ümmetinden ol” şiiri ile Abdurrahim Karakoç’un, “Hak yol İslam” şiirine yer verildi. Şiirin altında ise “Türk’ün anayasasına hak yol İslam yazacağız” ifadelerinin kullanılması dikkati çekti.