Ege Bu tesisler Balıkesir’e değer katacak

Bu tesisler Balıkesir’e değer katacak

19.03.2017 - 05:45 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen törenle, 175 milyon lira değerinde 31 adet tesisin toplu temel atma ve açılışını yaptı. Eroğlu, “Yatırımlar sürecek” dedi

Bu tesisler Balıkesir’e değer katacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen törende 175 milyon lira değerinde 31 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, ilçe belediye başkanları, genel müdürler, oda başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreni, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yatırımları anlatan film gösterimiyle başladı. Bakan Eroğlu’nun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yaptığını belirten Başkan Uğur, “Bakanımız bu tesis için bizleri teşvik etti. Ormandan ayırmış olduğu 460 dönüm alan içerisinde, modern bir merkez yaptık. İlçe belediyeleri sokak hayvanlarını oraya getiriyor. Biz orada ameliyatlarını yapıyoruz, uyuz tedavisini yapıyoruz, aşılayıp, küpeliyoruz. Hakikaten bir modern hastane” dedi.

Haberin Devamı

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 5 milyon 250 bin liraya mal oldu.

‘Heybemiz dolu geldik’

Bakan Eroğlu’na Balıkesir’e yaptığı yatırımlar için teşekkür eden Başkan Uğur, “Kısa zamanda açacağımız Çay Deresi’nde tekneler yüzecek, rekreasyon alanları, ticari alanlar Balıkesir’e ayrı bir değer katacak. Yatırımlar ile Balıkesir cazibe merkezi haline geldi. Balıkesir’in şekli değişti” diye konuştu.

Merkez Bankası’nın Aralık ayında yaptığı araştırmayı hatırlatan Başkan Uğur, Türkiye’de en çok değerlenen gayrimenkulde bir numaranın Balıkesir olduğunu vurguladı. Kente sık sık geldiğini ve Balıkesir’e yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Eroğlu, “Şimdiye kadar Balıkesir’e 106 müjde verdik. Bunların toplam bedeli 1 milyar 250 milyon lira. Bugün de 223 milyon liralık 29 müjde getirdik. Heybemiz dolu geldik” dedi.