Ege Budak: Kent bir üs olabilir

Budak: Kent bir üs olabilir

18.11.2017 - 05:04 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığını Yerli Otomobil Projesi için Ege Üniversitesi de kolları sıvadı.

Budak: Kent bir üs olabilir

Projeye destek sunabilecek olan Ege Üniversiteli akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak başkanlığında bir araya geldi. Üniversite, konuyla ilgili olarak bir komisyon kurdu.

‘Avantajlarımız var’

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin altyapısı ve bilimsel birikimiyle yerli otomobil projesine destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Budak, “İzmir’in bu noktada pek çok avantajı bulunuyor. Öncelikle İzmir’in lojistik avantajlarının yanında bir liman kenti olması ve ulaşımın diğer kentlere göre daha kolay olması öne çıkan yönleri” dedi. Marmara Bölgesi’nin sanayi anlamında ciddi bir sıkışmışlık içinde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Budak, “İzmir’in bir diğer avantajı ise turizm kenti olması. Tüm bu özellikleri ile İzmir ciddi bir üs olabilir. Aynı zamanda İzmir’in akademik anlamda ciddi bir altyapısı da var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tam yerlİ olsun!

İzmir’de yerli otomobil konusunda bir birliktelik ve kamuoyu oluşturulmasına katkı vereceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak şöyle konuştu: “Kentin 10 yıl içinde önemli bir endüstri merkezi haline geleceğini düşünüyorum. Yerli bilim adamlarımız ve üniversitelerimiz görev alsın, tam bir yerli ürünümüz olsun.”