Ekonomi Buğdayda kuraklık sigortası başladı

Buğdayda kuraklık sigortası başladı

03.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TARSİM, yeni yılda, tüm Türkiye’de, buğday ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nın uygulamaya alındığını bildirdi.

Buğdayda kuraklık sigortası başladı

Yapılan açıklamada, 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiği, bu uygulamalardan birinin de üreticilerin merakla beklediği İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası olduğu belirtildi ve şu bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

“Değişen iklim şartları, frekansı ve şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte ve TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır. Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm tarafların kıymetli destekleri ile hayata geçirilen yeni uygulama ile üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor.”

Açıklamada, “Kuraklık Sigortası’nda buğdayda dane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanıyor. Üreticilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olup acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler.”