Teknoloji Bükülebilir Akıllı Telefon Önümüzdeki Yıl Gelebilir

Bükülebilir Akıllı Telefon Önümüzdeki Yıl Gelebilir

07.06.2016 - 15:06 | Son Güncellenme:

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Bloomberg’ün haberine göre önümüzdeki yıl büyük bir ihtimalle iki adet bükülebilir akıllı telefon piyasaya çıkaracak.

Bükülebilir Akıllı Telefon Önümüzdeki Yıl Gelebilir

Yeni çıkan akıllı telefon modellerinden birisi yanından katlanabilecek diğeri 5 inçlik model ise açılarak tablet boyutunda 8 inçlik bir panel halini alacak. Telefonların her Şubat ayında Barselona’da düzenlenen geleneksek Mobile World Congress’te tanıtılması bekleniyor. Dünya akıllı telefon sektörünün merkezi olan bu etkinlikte bir çok cihaz karşımıza çıkıyor. Özellikle teknoloji devinin bu yıl Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg ile düzenlediği etkinlik çok büyük ilgi uyandırmıştı.

Haberin Devamı
Başka Değişikliklerde Olacak

Bloomberg’ün verdiği bir diğer bilgiye göre bu seme bir değişiklikte Galaxy Note serisinde yapılacak. Şirketin bayrak gemisi akıllı telefon modeli Galaxy S serisi ile uyumlu ilerlemesi amacıyla bu yıl Galaxy Note’un bir versiyon numarası atlaması ve direkt olarak 7’ye geçmesi konuşuluyor. Bu bükülebilir telefon projesinin kod adı Project Valley çalışmasını yaklaşık bir yıl kadar önce Sam Mobil duyurmuştu ve bugün karşımıza yine çıktı. Samsung geçtiğimiz ay San Francisco’da düzenlenen SID Display Week etkinliği kapsamında kıvrılabilir OLED ekranını tanıtmıştı. Yapılan bu etkinlik bükülebilir telefon beklentilerini oldukça yükseltiyor.

Project Valley telefonlarının önümüzdeki yıl Samsung’u Apple ile yarışır hale getirmesi bekleniyor. Apple 2017 yılında yeni iPhone modeli ile LCD’den OLED’e geçmesi ve tasarımını değiştirmesi bekleniyor. Ancak söylentiler arasında bu sene çıkacak olan iPhone modelinin iPhone 6 ve iPhone 6S gibi olması bekleniyor.