Teknoloji Bundan Böyle Telefonunuzu da Google’layabileceksiniz!

Bundan Böyle Telefonunuzu da Google’layabileceksiniz!

17.04.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

Hepimizin bir akıllı telefonu var ve bu cihazlar elimiz kolumuz artık. Her türlü bilgimiz, notlarımız, kişilerimiz, mesajlarımız, resimlerimiz, videolarımız, e-postalarımız vs. hepsi bu cihazlarda saklı.

Bundan Böyle Telefonunuzu da Google’layabileceksiniz

Her ne kadar internetteki depolama servisleri bu durumun biraz önüne geçmiş olsa da, telefonumuzu kaybetmek yine de bize büyük sıkıntı yaşatabilir. Sadece bu da değil; zira işin ucunda bir de güvenlik kaygısı var. O nedenle kaybettiğimiz telefonumuzu ne kadar erken bulursak, o kadar iyi diyebiliriz. Peki, ne yapacağız?

Haberin Devamı

Malumunuz, bu amaçla kullanılmak üzere farklı telefon üreticilerinin farklı çözümleri var. Ancak hiçbirinin kullanımı, Google’ın bu yeni servisi kadar basit değildir herhalde: Telefonunuzu bulamıyor musunuz? Tanımlı olduğu Google hesabında giriş yapılmış(login) iken, arama sayfasına “Findmy Phone” yazın gitsin; telefonunuzun nerede olduğunu Google Maps üzerinde görün ve telefonunuzu bulun. Son derece basit ve etkili bir yol olduğunu söylemeliyiz.

Elbette sadece kaybetme durumunda da değil; örneğin telefonunuzu bir arkadaşınızın evinde vs. unuttunuz diyelim. Şıp diye, elinizle koymuş gibi bulabileceksiniz artık. Fakat tabi Google’ın bunun için sizden istediği bir iki şey var: Birincisi, Android’in ana Google uygulamasının en son sürümünün yüklü olması gerekiyor; yukarıda dediğimiz gibi, telefonunuzu bağladığınız Google hesabından da giriş yapmış olmanız şart. Bunu da aklınızda tutun deriz.

Haberin Devamı