Bursa Bursa'da "El Reyyan Vakfı" Açıldı

Bursa'da "El Reyyan Vakfı" Açıldı

21.10.2017 - 15:08 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistanlı iş adamı Ahmed Abdulrahman Al-Bashari tarafından Bursa'da kurulan El Reyyan Vakfı'nın hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi

Bursada El Reyyan Vakfı Açıldı

BURSA (AA) - Suudi Arabistanlı iş adamı Ahmed Abdulrahman Al-Bashari tarafından Bursa'da kurulan El Reyyan Vakfı'nın hizmet binası açıldı.

Haberin Devamı

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Kükürtlü Mahallesi, Oulu Caddesi üzerinde bulunan Gökberk Oylum Sitesi'ndeki açılışta konuşan vakfın kurucusu Ahmed Abdulrahman Al-Bashari, halis niyet ve amaçlarla güzel bir yolculuğa çıktıkları belirtti.

Al-Bashari, Türkiye ve diğer ülkelerdeki üst düzey yetkililerle yapacakları protokollerle, yetimlere ve engellilere yardım etmeyi arzu ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hastaneler, huzurevleri, engelli rehabilitasyon merkezleriyle de iletişime geçip bu yardımlarımızı büyütmek ve geliştirmek amacındayız. Ayrıca boşanmalar sonrasında dağılan ailelerde ortaya birçok problem çıkmaktadır. Çıkan bu sıkıntılara aile danışmanları aracılığıyla çözüm bulmaya çalışacağız. Vakfımız kurumsallık anlayışıyla profesyonel bir şekilde hareket edecek. Başvurularımız internet yoluyla olacak. İhtiyaç sahipleri başvurularını, web sitemize girerek ve orda yer alan formu doldurarak yapacaklar. Dünyanın birçok yerinde savaş var. Özellikle Müslüman coğrafyası maalesef zulümlerden ve savaşlardan büyük zararlar görüyor. O yüzden vakıflar zulüm gören insanlara yardım etmek, insanların yaşantısına düzen vermek ve onlara sosyal, kültürel, sağlık ve eğitim anlamında katkı sağlamak için önemli kurumlardır."

Haberin Devamı

El Rayyan Vakfı Türkiye Temsilcisi ve Başkan Vekili Semiha Yavuz, sosyal, eğitim ve kültürel projeleri hayata geçirme hedefiyle yola çıktıklarını bildirdi.

Güzel hizmetler yapmak için heyecanlı olduklarını belirten Yavuz, "En yakın zamanda 'Resulullah'a giden yolda engel yoktur' sloganıyla hayata geçireceğimiz projemiz ile engelli, yetim ve ihtiyaç sahiplerini kutsal topraklara götürmek istiyoruz. Hac ve umre programımızın yanı sıra eğitime katkı amacıyla yetim öğrencilere destek vermeyi de planlıyoruz. Bunlarla birlikte birçok proje üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Projelerimiz olgunlaştıkça kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından vakıf binasının açılışı gerçekleşti.

Açılışa, vali yardımcıları Yalçın Bulut ve Yunus Fatih Kadiroğlu, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa İl Müftüsü İzani Turan'ın yanı sıra, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Duabi'den misafirler de katıldı.