Bursa Bursa'da Orman Yangınlarına Karşı Alınan Tedbirler

Bursa'da Orman Yangınlarına Karşı Alınan Tedbirler

09.07.2018 - 13:23 | Son Güncellenme:

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın: "Bünyemizde bir helikopter bulunduruyoruz. Bunun yanı sıra 41 orman itfaiye aracı, 12 su ikmal aracı, 20 ilk müdahale arazözü, 8 dozer, 7 greyder, 6 kepçe, 2 treyler kullanıma hazır halde bekletilmeye başlandı. Olası orman yangınlarına karşı tedbirimizi aldık"

Bursada Orman Yangınlarına Karşı Alınan Tedbirler

BURSA (AA) - Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, "Bünyemizde bir helikopter bulunduruyoruz. Bunun yanı sıra 41 orman itfaiye aracı, 12 su ikmal aracı, 20 ilk müdahale arazözü, 8 dozer, 7 greyder, 6 kepçe, 2 treyler kullanıma hazır halde bekletilmeye başlandı. Olası orman yangınlarına karşı tedbirimizi aldık." dedi.

Haberin Devamı

Akın, 2015 yılında Mudanya'da çıkan orman yangınında kül olan 170 hektarlık alan başta olmak üzere ağaçlandırma sahalarını ve maden rehabilitasyon sahalarını helikopterle inceledi.

İncelemelerin ardından Uludağ'da gazetecilere açıklama yapan Akın, yangınlarının en sık yaşandığını aylarının başlamasıyla olası yangınlara karşı tüm imkanlarla hazır hale geldiklerini söyledi.

Ekipman konusunda da yeterli olduklarını belirten Akın, "Bünyemizde bir helikopter bulunduruyoruz. Bunun yanı sıra 41 orman itfaiye aracı, 12 su ikmal aracı, 20 ilk müdahale arazözü, 8 dozer, 7 greyder, 6 kepçe, 2 treyler kullanıma hazır halde bekletilmeye başlandı. Olası orman yangınlarına karşı tedbirimizi aldık." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mudanya'daki yangında 47 bin 696 ağacın yandığını ve yanan ağaçlara karşılık 131 bin ağaç fidanı ile 800 kilogram kızılçam tohumu ekildiğini anlatan Akın, şöyle konuştu:

"Buralarda gerekli çalışmaları yaptık. O dönemde bir takım dedikodular çıkmıştı. Hiçbir yanan ormanlık alan imara açılamaz. 2015 yılında ağustos ayında Mudanya'daki saha yandı ve yılı içerisinde yapılan arazi çalışmaları neticesinde hemen ağaçlandırıldı, şu an 3 yaşında. Yanık sahaları hemen yılı içinde mutlaka ağaçlandırıyoruz ve devamında da bakıyoruz. Hiçbir kimsenin burada herhangi bir işgalinin olmasına izin vermiyoruz. 15 yıl bu sahaları mutlaka takip ediyoruz. Türkiye'de yandıktan sonra işgal edilmiş 1 metrekare alan gösteremezsiniz."