Bursa Bursa Endüstri Zirvesi

Bursa Endüstri Zirvesi

01.12.2017 - 16:57 | Son Güncellenme:

Zirveye katılan yabancı iş adamları, Bursalı firmalarla 700'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi Litvanyalı firma Nexus'un Üst Yöneticisi Narkevicilute: "İkili iş görüşmelerimiz oldukça güzel geçti. Burada 2 saat içinde 20'den fazla kişiyle görüşme yaptım. Bursa'ya kesinlikle bir daha geleceğim. Çünkü Türkiye'de ve Bursa'da güzel işler yapılıyor"

Bursa Endüstri Zirvesi

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ iş birliğiyle düzenlenen ve Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Fuarı, Kalıp Avrasya 2017 ve Bursa Otomasyon Fuarı'nı aynı çatı altında buluşturan "Bursa Endüstri Zirvesi"ne katılan yabancı iş adamları, Bursalı firmalarla 700'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, 60 ülkeden bin 100'ü aşkın iş adamının katıldığı zirvede, "Ticari Safari Projesi" kapsamında, Bursalı firmalar ile yabancı iş dünyası temsilcileri, ikili iş görüşmelerinde bir araya geldi.

Bu kapsamda 300'e yakın katılımcı, 700'e yakın iş görüşmesi yaptı.

- "Bursa'nın potansiyeline hayran kaldım"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen yabancı katılımcılardan Sırbistanlı Stevislav Zrnic, zirvede Bursalı firmalarla olumlu iş görüşmeleri yaptıklarını, etkinliğin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini ifade etti.

İrandan gelen Hasan Omidzad, organizasyonun Bursalı firmaları daha iyi tanımak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yunanistan'dan katılan Darakis Georgios, ikili iş görüşmelerinde iş bağlantıları kurduğunu ve Bursalı firmalarla yeni iş birlikleri yapmayı hedeflediğini bildirdi.

Litvanyalı Nexus firmasının Üst Yöneticisi Gintare Narkevicilute de "Bursa'ya yatırım yapmak istiyoruz. Türkiye'ye daha önce geldim. Türkiye ve Bursa'nın sanayideki tecrübesi beni şaşırttı. Özellikle Bursa'nın potansiyeline hayran kaldım. İkili iş görüşmelerimiz oldukça güzel geçti. Burada 2 saat içinde 20'den fazla kişiyle görüşme yaptım. Bursa'ya kesinlikle bir daha geleceğim. Çünkü Türkiye'de ve Bursa'da güzel işler yapılıyor. Bursalı firmalarla yeni yatırımlar yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

- "Görüşmeler, yoğun tempoda geçti"

BTSO'nun Ur-Ge üyesi Muhsin Mardin de ikili iş görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirterek, İran, Moldova ve Brezilyalı firmalarla görüştüklerini, bunların ortak bir yatırım yapma arayışı içinde olduklarını kaydetti.

Bursalı firma temsilcisi Mehmet Bozkırlı da "Planör üretimi yapan Polonyalı bir firmayla görüşerek anlaşma yaptık." bilgisini verdi.

Zirve kapsamında, 25 ülkeden 410 katılımcının stant açtığı fuarlar, 3 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yazarlar