Cadde Bursa Festivali'nde Anjelika Akbar coşkusu

Bursa Festivali'nde Anjelika Akbar coşkusu

23.06.2017 - 10:07 | Son Güncellenme:

Bu yıl 56’ıncısı düzenlenen ve Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliğini taşıyan Uluslararası Bursa Festivali’nin açılışını, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar yapacak.

Bursa Festivalinde Anjelika Akbar coşkusu

Bir ay boyunca sürecek Uluslararası Bursa Festivali, 28 Haziran’da Akbar’ın 3500 kişilik Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konserle start alacak.

Haberin Devamı

Sanatçı, konserin ilk yarısında şef Alessandro Cedrone’nin yöneteceği Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte kendisinin bestelediği 'Circle of Love' (Aşk Çemberi) isimli Piyano Konçertosu’yla sahne alacak. Konserin ikinci bölümünde ise kendi besteleriyle sanat severlerin karşısında olacak olan Akbar, izleyicilere eşsiz müziğinin yanı sıra sürpriziyle görsel bir şölen yaşatacak.

Geleneksel ebru sanatı günümüz teknolojisi ve farklı bir yorumu ile müziğin su üzerindeki etkisinin video-kurgu şöleni, 'Su Bizden Ne Bekler?' dinleyicilerin karşısına ilk kez çıkıyor. Anjelika Akbar'ın besteleri, ebru sanatçısı Garip Ay'ın tüm dünyada tanınmış çağdaş ebru yaklaşımları ve birçok proje ile binlerce kitaba hayat veren genel sanat yönetmeni Murat Öneş'in yorumu ile hayat buluyor. Eşsiz şekiller alan su üzerindeki görüntüler ile senkron olarak seslendirilecek bestelerinde suyun, rengin, duygunun, şeklin eşsiz uyumu 'Akış' alt başlığı altında deneyimlenecek. Anjelika Akbar, bu çalışmada diğer sanat disiplinleri ile birleşen su konusunu yeniden ele alıyor.

Yazarlar