Siyaset ‘Bütçe’de Deniz Gezmiş atışması

‘Bütçe’de Deniz Gezmiş atışması

21.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı arasında “Deniz Gezmiş” atışması yaşandı.

‘Bütçe’de Deniz Gezmiş atışması

Yarayıcı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bütçesi üzerine yaptığı konuşması sırasında, eski milli sporcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in, Deniz Gezmiş ile ilgili açıklamalarını anımsatarak, “Deniz Gezmiş’i Deniz Gezmiş yapan parkası değil, onun cüretkârlığı, yüreği, bilinci, cesareti, bilgisi ve haklılığıdır” dedi. Turan, bu sırada oturduğu yerden Yarayıcı’ya, “Niye astınız o zaman? Siz astınız” diye laf attı. Yarayıcı, görüşmelerin ardından Turan’a şu karşılığı verdi:
“Biz hiçbir idamı savunmadık, savunmuyoruz ve savunmayacağız. O döneme ilişkin yapılan yanlışın da arkasında değiliz. Elbette 28 CHP’li idamla ilgili ‘evet’ oyu vermiş ama oradaki milletvekillerinin tamamı o dönemde Cumhuriyetçi Güven Partisi’ne girmek üzere hazırlıklar yapmış ve parti karşısında çalışmaya başlamışlardır. Dolayısıyla 48 kişi ‘hayır’ oyu vermiş; 47’si CHP, biri Türkiye İşçi Partisi milletvekili ve çok daha önemlisi, dönemin Genel Başkanı İsmet İnönü ve Genel Sekreter Bülent Ecevit ‘hayır’ oyu vermiştir dolayısıyla bu da partinin kurumsal oyudur.”