Siyaset ‘Büyük buluşmanın temsilcisiyiz’

‘Büyük buluşmanın temsilcisiyiz’

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Tezcan, “Biz, demokrasi, adalet ve huzuru temsil eden büyük buluşmanın tarafında ve temsilcisiyiz. Bu çerçevede bir geniş buluşmaya Türkiye’nin ihtiyacı var. Önümüzdeki süreç ilkeler etrafındaki büyük buluşmalara açık bir süreçtir” dedi

‘Büyük buluşmanın temsilcisiyiz’

ANKARA Milliyet
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP’nin 2019’da ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu yanıtlarken “Biz, demokrasi, adalet ve huzuru temsil eden o büyük buluşmanın tarafında ve temsilcisiyiz. Bir geniş buluşmaya Türkiye’nin ihtiyacı var. Bunu bir cepheleşme, kutuplaşma kültürüyle değil, tam tersine bir büyük buluşma anlayışıyla hayata geçirmek gerekiyor” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, dün, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

- GÖRÜŞME TAKVİMİ NETLEŞTİ: (Siyasi partilerle seçim güvenliği görüşmelerine ilişkin) İttifak teklifinin önemli maddeleri seçim güvenliğini ortadan kaldırmaya dönük hükümler içeriyor. Hem yasal düzenlemeler hem de bir güvenli seçim hareketinin başlaması ve çalışması konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere ilk görüşmemizi İYİ Parti’yle gerçekleştirdik. Pazartesi (bugün) 09.30’da BBP, 11.00’de DSP, 14.00’te BTP, 15.30’da DP ile görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Salı günü de 10.00’da Saadet Partisi, 11.00’de HDP, 15.00’te de Vatan Partisi ile görüşme yapacağız. Bu görüşmelerden sonra teklifin sahibi olan Ak Parti ve MHP ile de oradan aldığımız görüşler çerçevesinde görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Haberin Devamı

Amacımız seçim güvenliğinin sağlanmasıdır, milletin sandığa giren oyununun, nasıl girdiyse öyle çıkmasıdır. Şimdi yasal düzenlemelerle seçim güvenliği ihlalinin yasal bir temele kavuşturulması arzu ediliyor. Tek adam koalisyonunda böyle bir düşünce var. Bunu engellemek için geniş toplumsal mutabakata ihtiyaç olduğunu biliyoruz.(Ak Parti ve MHP ile görüşmeler konusunda) Henüz takvimi belli değil. Talep edeceğiz onlarla da görüşeceğiz.

- İLKELER ETRAFINDA BÜYÜK BULUŞMA: (Seçim ittifakları konusunda) Bir tarafta tek adam koalisyonu var öteki tarafta demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve huzuru temsil eden bir büyük buluşma var. Biz o büyük buluşmanın tarafında ve temsilcisiyiz. Bunu bir cepheleşme kültürü ile değil, büyük buluşma anlayışı ile hayata geçirmek gerekiyor.İlkeler etrafında birleşmek önemlidir, ilkeleri ön plana çıkarıyoruz. Partileri ya da kişileri konuşan bir beraberlik değil ilkeleri ön plana çıkaran bir beraberliği savunuyoruz. Önümüzdeki süreç ilkeler etrafındaki büyük buluşmalara açık bir süreçtir.

- ŞEKLİNİ ONLAR BELİRLEYEMEZ: (MHP’li Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun ‘CHP, İYİ Parti ve HDP’nin gizli görüşme yaptığı’ iddiası konusunda) Demokrasi anlayışı çerçevesindeki büyük buluşmanın şeklini, hedefini, pozisyonunu belirlemek tek adam koalisyonun sözcülerine bırakılmayacak kadar önemli bir iştir. Oların çizdiği çerçevede değil, ilkeler neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edeceğiz.

Haberin Devamı

‘Bayrağı malzeme yapmasınlar’

Tezcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bayrak asma” çağrısını ‘Sen bayrağını cebine koyup Hakkari’ye giderken biz Türkiye’nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyorduk” sözleriyle eleştiren Başbakan Binali Yıldırım’a şu yanıtı verdi: “Sayın Başbakan’ın bayrak üzerinden bir tartışma açmış olması şık değil. Bayrak üzerinden, ortak, milli değerlerimiz üzerinden tekelci bir anlayış ile toplumu bölmeye kalkışmanın hiç kimseye bir faydası yok. Başbakan’a hiçbir faydası yok. Sevinmesi gerekir. Seviniyormuş gibi gözüküp de aslında şikayetlerini ifade ediyor olması şaşırtıcıdır. Başbakan’dan teşekkür ediyoruz demesini beklerdik. Yoksa bayrak üzerinden tartışma açmaya devam ederlerse Türkiye’nin havaalanlarına sonradan hesabını vermekte zorlandıkları hangi bayrakları astırdıklarını biz çok iyi biliyoruz. O yüzden Türk bayrağını malzeme yapmasınlar.”