Cadde 5 MADDEDE DiLŞAD

5 MADDEDE DiLŞAD

30.10.2012 - 19:13 | Son Güncellenme:

Pek çok projeden yüzüne aşina olduğumuz güzel oyuncu Dilşad Çelebi, stilini ‘asla sıradan olmayan, nev’i şahsına münhasır’ diye tanımlıyor. Bakalım gerçekten öyle mi...

5 MADDEDE DiLŞAD

1- OYUNCULUĞUNU YENİ KEŞFEDİYOR
“Her ne kadar çocukluğumdan beri müzikalde oynamayı istesem de; fen lisesi ve bilgisayar bilimleri gibi tamamen farklı bir ekolden geldiğim için, günün birinde oyuncu olacağımı hiç düşünmezdim. Üniversitedeki son senemde reklamlarda oynamaya başladım. Mezun olunca da dizi projeleri geldi. Bu süreçte kendimi daha da geliştirebilmek için özel ders aldım. Beş yıldır oyunculuk yapıyorum, ama yeni yeni oyuncu olmaya başladığımı hissediyorum diyebilirim.”

Haberin Devamı

2- ÇİZGİ FİLME DOYAMIYOR
Çizgi film izlemeye bayılırım. Hafta sonları Madagaskar Penguenleri’ni izlemek için saat kurup kalkıyorum. Ablam, yedi yaşından beri evde olduğum her pazar aynı şeyi yaptığımı iddia ediyor. Ancak yerli veya yabancı fark etmiyor, ne yazık ki hiçbir zaman dizi izleyicisi olamadım. Herhalde hikayenin bitmeyecek olması bana külfet gibi geliyor olmalı. Vaktiyle, sanırım 2007 yılında bir çizgi film yazmıştım. Bekir, Tekir ve Kuyrukları. 80 bölüm Star TV’de gösterilmişti.”

3- AYAKKABI VE ŞAPKA TUTKUNU
“Stilimi ‘asla sıradan olmayan, nev’i şahsına münhasır’ diye tanımlayabilirim. Bu dönem gündemdeki süet ceketlere de bayılıyorum. Özellikle de açık renkli olanlarına... Ayakkabılarıma çok bağlanıyorum: Mesela yeni bir ayakkabıyı kabullenebilmem için uzun süre dolapta olgunlaşması gerekiyor. Bir de şapkalarım... Çeşit çeşit şapkam vardır. Çok severim şapka takmayı. Asla leopar desenli bir şey giymem. Maskeli balo benzeri konsept bir organizasyonda gerçekten bir leopar kılığına girmedikçe de üzerimde göremeyeceğinizi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

4- BÜYÜKLERE ÇOCUK KİTABI YAZIYOR
“İTÜ’de işletme programında yüksek lisans yapıyorum. ‘Dijital kamera teknolojisinin film endüstrisine etkileri’ üzerine oluşturuyorum bitirme projemi. Çocuk kitapları yazıyorum: ‘Şatşat Nereye?’, ‘Yıldızsız Ülke’ serisinin ilk kitabı. Hiç gece olmayan bir şehirde, Sit de Lit’te yaşayan Şatşat ve Kunikul’un yıldızları arama hikayesi... Büyüklere çocuk kitabı hayaliyle yazdım. Serinin ikinci kitabı olan ‘Kunikul’un Peşinde’ de yine aynı yayınevinden (Doğan Egmont) yakında çıkacak.”

5- HAYALİ MÜZİKALDE OYNAMAK
“Müzikalde oynamak çocukluk hayalim. Ayrıca son dönemde fiziksel tiyatroya da merak sardım. Bu nedenle dans dersleri alıyorum. Sadece mimiklerin ve bedeninle derdini anlatabilmek fikri tüylerimi diken diken ediyor. Şu anda, Tiyatro Karnaval’da Yiğit Sertdemir’in yazdığı, Tolga Yeter’in yönettiği Medeniyet Tiyatrosu isimli bir gençlik oyununda oynuyorum. Hiç tiyatroların olmadığı distopik bir zamanı anlatan oyun, Tiyatroları’ndaki son dönem yaşananlar düşünülünce günümüzle de oldukça bağdaşıyor.”

Haberin Devamı

Yazının tamamını InStyle kasım sayısında okuyabilirsiniz.