Adile Özdağ

Adile Özdağ

eczadile@hotmail.com

Tüm Yazıları

Sevgili Okurlar,
Bugün dokuz günlük uzun bir bayram tatili başlıyor. Öncelikle bayramınızı tebrik eder, daha nice bayramlara sağlık ve barışla erişebilmeyi temenni ederim. Uzun tatil fırsatını değerlendirecekler ve bayram ziyareti gerçekleştirmek isteyenler bugün ve yarın seyahate çıkacak. Bu seyahatlerde hastalıklardan korunmanın en iyi yolu ise bağışıklık sistemimizi güçlendirmek. Betaglukan içerikli ürünler bağışıklığı güçlendirmek için en iyi ürünlerden biridir.

BAYRAMI SAĞLIKLI GEÇİRİN
Betaglukan, ekmek mayası hücre duvarından ekstrakte edilen basit bir polisakkaritdir. Bağışıklık sistemimizin ilk savunmasını yapan makrofajlar (beyaz kan hücreleri) üzerindeki özel yüzeylere bağlanarak, bağışıklık sisteminin viral, bakteriyel, fungal ve paraziter enfeksiyonlarla mücadele etme kabiliyetini geliştirdiği için yıllardır bağışıklık sistemi destekleyici olarak ün kazanmış tamamen doğal bir besin desteğidir.

Haberin Devamı

Alanında önde gelen firmalardan olan İmuneksFarma firması bugünlerde örnek bir projeye imza atıyor. Betaglukan içeren kapsül ve şurup ürünleri insanlarda çok iyi bir bağışıklık destekleyici olduğu gibi yıllardır veteriner hekimler tarafından da yeni doğan evcil hayvanlara ve hasta hayvanlara bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için reçete edilmekteydi. İmuneksFarma da bu durumdan yola çıkarak sokak hayvanlarına da ulaşmak, onların da sağlığına katkıda bulunmak istiyor.

BAYRAMI SAĞLIKLI GEÇİRİN
İmuneksFarma, Türkiye’nin en büyük hayvan hakları federasyonu HAYTAP ile bir protokol yaparak, ImuneksFarma’nın tüm markaları ile her ay yaptığı satış adetinin belli bir miktarı kadar HAYTAP’ın belirlemiş olduğu lokasyonlardaki barınak ve gönüllülere betaglukan içeren kapsül ve şurup ürünlerinden bağışları ulaştırıyorlar. Onlar da ilgili barınaklarda veteriner hekim kontrolünde bu ürünleri sokak hayvanlarına kullandırıyorlar.

Tüm Türkiye’de eczacılar da bu konuda hassasiyetlerinin yüksek olması sebebiyle, projeyi çok olumlu karşılamış gözüküyor. İmuneksFarma ve HAYTAP sosyal medya hesaplarından projeyi paylaşıyorlar ve şimdiden çok güzel geri dönüşler almaya başlamışlar. Projeyi destekleyen eczaneler “BU ECZANE SOKAK HAYVANI DOSTUDUR” söylemiyle, Haytap temalı ve raf aralarında “Aldığınız her ürünle sokak hayvanlarına destek oluyorsunuz” mesajlı görsel alanlarına eczanelerinde yer vererek tüketicilere de bu hassasiyetlerini gösteriyorlar.

Haberin Devamı

Böylelikle bizler hem kullandığımız ürünlerle kendi bağışıklığımızı desteklerken hem de ihtiyaç sahibi sokak hayvanlarının da bağışıklıklarını desteklemiş oluyoruz.

ÇOK KONUŞULAN: ZERDEÇAL - CURCUMİN
Curcumin, zerdeçal baharatına sarı rengini veren maddedir ve zerdeçalın yararlı birçok etkisinden bu madde sorumlu olduğu günümüzde artık bilinmektedir. Zerdeçal yaklaşık %2 ile %5 gibi az bir oranda curcumin içermektedir ve doğal yollarla alınması ve vücudumuzun kullanabilmesi oldukça zordur. Bu yüzdende etkili miktarı alabilmek için optimize edilmiş curcumin içeren destekler kullanmak gerekli.

3 SORU, 3 CEVAP
• Betaglukan’ı uzun süre kullanabilir miyiz?
Betaglukan İmmünomodülatör, yani kendi bağışıklık hücrelerimizi kuvvetlendirerek etki gösterdiği için uzun vadede bağışlıklığı tembelleştirici etkisi olmaz. İhtiyaç duyulduğu sürece günlük ve uzun süre kullanmaya uygun.

Haberin Devamı

• Yaz mevsiminde betaglukan kullanılır mı?
Evet. Bağışıklığımızın tehdit unsurları sadece, kışın ortalıkta dolaşan bakteri ve virüslerden ibaret değil. Yetersiz beslenme, stres, hava kirliliği, sık seyahat etme gibi faktörler bağışıklığın düşmesine ve hastalıkların artmasına sebep olmaktadır. Yaz aylarında tatilde güneşe maruz kalma, beslenme değişikliği gibi sebeplerde bağışıklığı düşürmektedir.

• Hayvanlarda betaglukan kullanılır mı?
Evet. İnsanlarda ki bağışıklık kuvvetlendirici etkisini aynı etki mekanizmasıyla hayvanlarda da göstermektedir. Bu yüzden yıllardır veteriner hekimler tarafından hayvanlar için de önerilmektedir.

GELECEKTEN HABER VAR!
Sizi anlayan işitme cihazı
İşitme sorunu yaşayan insanlar, işitme cihazı kullansalar bile kalabalık ortamlarda dinlemek istediği kişiyi duyamıyor. Araştırmacılar yapay zekâ destekli bir işitme cihazı geliştirdi. Bu cihaz; kişinin dinlemek istediği kişinin sesini, diğer sesleri bloke ederek duymasını sağlıyor.

Yapay Zeka, kanseri teşhis edebiliyor
Teknoloji şirketleri ve sağlık araştırmacıları, yapay zekâya akciğer kanserini teşhis etmeyi öğretmek için ortaklık kurdu. Akciğer kanserinin teşhisinde %94 oranında doğruluk sağlayan yapay zekâ geleceğe umut veriyor.