Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Arda Turan’ın aşk yaşadığı kişi, oyuncu Sinem Kobal değil de, bir işadamı veya nüfuzlu bir ailenin kızı olsaydı, çift, aynı ‘mahalle baskısı’na maruz kalır mıydı?
Sonunda olacağı buydu. Çünkü gelinen nokta, “Taş olsa, çatlar” denir ya, aynen oydu. Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli, en sempatik yıldızlarından biri olan Galatasaray’ın kaptanı Arda Turan ve oyuncu sevgilisi Sinem Kobal, yaşadıkları aşk yüzünden bugüne kadar öylesine ‘dayak yedi’ ki!
Biri futbol, diğeri şov dünyasından olan iki kişi arasındaki bu ilişki, ‘haber’ boyutunu çoktan aştı.
Tribünlerde slogan, Sinem Kobal’ın olduğu setlere sorunmuş gibi yansıtılan bir ilişkinin, insanın sinir sistemini yıpratmaması mümkün mü?
Sonunda Arda patladı ve arkadaşının nikahında Sinem Kobal’ı soran gazetecilere, “Kız arkadaşımı rahat bırakın” dedi.
Arda Turan’ın aşk yaşadığı kişi, oyuncu Sinem Kobal değil de, bir işadamı veya nüfuzlu bir ailenin kızı olsaydı, çift, aynı ‘mahalle baskısı’na maruz kalır mıydı?
Sanmıyorum.
Bugün Arda ve Sinem aşkı için her türlü yorum yapma hakkına sahip olanlar, o zaman kendilerine bu denli özgür hissedemezdi?

Haberin Devamı

Magazin sayfalarındaki Arda!
Sinem Kobal, şov dünyasından ve nüfuzu olmayan biri ya, ‘vurun abalıya’. İş öyle bir hal aldı ki, sanırsınız ki Galatasaray futbol takımının Süper Toto Süper Lig’i, lider Trabzonspor’un 19 puan gerisinde 9’uncu olarak tamamlamasının tek sebebi Arda Turan’ın Sinem Kobal’la yaşadığı ilişki.
Peki nerede kaldı, insanların işlerine geldiği zaman ağızlarına sakız ettiği, “İnsanların özel hayatları başkalarını ilgilendirmez” söylemi?
Arda sakatlanınca, “Özel hayat özeldir” kuralı da sakata mı geldi?
Turan gibi genç bir futbolcunun genç ve güzel bir kız olan oyuncu Sinem Kobal’la aşk yaşaması, sevgilisine maddi jestler yapması suç mu?
Değil, ama burası Türkiye.
Ultraaslanlar’ın Genel Koordinatörü Oğuz Altay, “Nasıl bir Galatasaraylı olduğunu bildiğimiz halde, Arda Turan’ı spor sayfalarından daha çok magazin sayfalarında görüyoruz.
Burada çok ciddi bir hatası var. Bence gidişatı doğru değil. Ya kendine çekidüzen verecek, kaptan olarak Galatasaray’ı nasıl temsil etmesi gerektiğinin farkına varacak ya da bunun gereği yapılacak.
Yani biz sadece bir insan iyi, yetenekli, tekniği var diye onun ardından yıllarca koşmayacağız. Galatasaray taraftarı da düşüncesini değiştirdi” diyorsa, gelinen noktada Arda Turan’ın da, “Kız arkadaşımı rahat bırakın” deme hakkı olmalı bence.

ALPER KUL, KENDİNİ AŞTI
Şimdiye kadar Ferzan Öztepek’in ‘Hamam’ından ‘Kınalı Kar’ dizisine kadar birçok film ve dizide oynadı. Ancak bugüne kadar oynadığı işlerden hiçbiri Alper Kul’a ‘Şen Yuva’ kadar yararlı olmadı.
Alper Kul’un şansının, ‘Şen Yuva’ gibi şanssız bir dizi sayesinde dönmesi de ilginç değil mi?
‘Şen Yuva’ atv’de başladı, ama bu kanaldaki ömrü uzun olmadı.
Atv yönetiminin “reytingi düşük” diye kaldırdığı diziyi Fox kaptı.
Ancak ‘Şen Yuva’nın bu kanaldaki ömrü de uzun soluklu olmadı.
‘Reyting canavarı’ izleyenlerin beğendiği, ama onu ekranda tutmaya yetmediği diziye ‘erken final’ yaptırdı.
Bu hafta son kez ekrana gelecek ‘Şen Yuva’da söylediği şarkı internette ‘tık’lanma rekoru kıran Alper Kul, ‘Babamın Oğlu’ adlı yine tek kişilik bir gösteriye başladı.

Haberin Devamı

“Babamın Oğlu” dediği, kendisi
Geçen sezon hayli başarılı olduğu ‘Mağara Adam’ı ondan alıp, Şevket Çoruh’a verenlerin, Alper Kul’un ‘Babamın Oğlu’ndaki performansını izleyince kendilerini nasıl hissedeceğini çok merak ediyorum.
Öyle sanıyorum ki, izleyiciler Alper Kul’un yaptığı espriler karşısında gülme krizine girince, onlar da sinir krizine girecektir.
İlk tek kişilik oyunu ‘Mağara Adamı’nı izleyince de yazmıştım.
Alper Kul, vücudunu enstrüman gibi kullanmakta çok başarılı.
‘Babamın Oğlu’nda vücuduyla resital yapıyor sanki.
Çünkü ‘Babamın Oğlu’ dediği kişi, hayal ürünü değil, kendi.
Alper Kul, Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde doğan, Trabzon’un meşhur mahallelerinden Faroz’da büyüyen, üniversite eğitimini İstanbul’da tamamlayıp, iş hayatına bu şehirde atılan babası Fikret Kul’un kadınlarla ve oğluyla olan ilişkisini öylesine mizahi açıdan sahneye taşıdı ki, oyun adeta kahkaha tufanına döndü.
Benim izlediğim akşam, ‘Babamın Oğlu’nu izlemeye gelenler arasında sunuculuk mesleğini TRT Haber’de sürdüren Defne Sarısoy, son günlerin olay çifti Deniz Akkaya - Ferruh Taşdemir de vardı.
Alper Kul’un ‘Babamın Oğlu’nu sahnelediği BKM Mutfak’ın cep tiyatrosu 80 kişilik bir yer.
Kanaatim o ki, oyun boyunca yaptığı esprilerle insanları gözleri yaşartacak kadar güldüren Alper Kul’a bu salon, ‘pek yakında’ dar gelecek.