Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünyadan kaç ülke ‘Haberdar’ı izliyor

Almanya, Fransa, Avusturya, Avustralya, Hollanda, İsviçre, Tacikistan, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Belçika, Romanya, Amerika, İran, Mısır, İsveç, Kosova, İsrail, İtalya, Kazakistan, Yeni Zelanda, Yunanistan, Irak, Güney Afrika, Norveç, Tunus, Bulgaristan, Polonya, Etiyopya, Tayland, Katar, Suudi Arabistan, Kanada, Cezayir, Macaristan, Afganistan, Özbekistan, Danimarka, Türkmenistan, Finlandiya, Lübnan, Makedonya, Kıbrıs, Kırgızistan, Bosna Hersek, Japonya, Kuveyt ve Ürdün.
Dünyanın dört bir yanından tam 49 ülke... Peki bu ülkelerin özellikleri ne?
Dünyanın dört bir yanına dağılmış, oralarda çalışan ya da yaşayan, ama aklı, gönlü hâlâ Türkiye’de olan Türklerin yaşadığı ülkeler bunlar...
TRT Türk’te hafta içi her sabah ekrana gelen “Haberdar” adlı bir program var. Serhat Akça ile Irmak Gürcan Kerimoğlu’nun sunduğu program, “TRT Türk’ü izlerken fotoğrafınızı çekip, gönderin biz de yayınlayalım” adlı bir kampanya düzenledi.
Şimdiye kadar “Haberdar”a 1.500 civarında fotoğraf geldi bu ülkelerden...
Sadece yurtdışından değil, Türkiye’den de TRT Türk izlerken fotoğraflarını çekip gönderenler var...

Haberin Devamı

“Tüp”lü TV tarih oldu
TRT Türk o fotoğrafları yayınlarken bir şey dikkatimi çekti.
Türkiye dahil 50 ülkede “tüplü televizyon” izleyenler artık o kadar azınlıkta ki...
Serhat Akça’dan bir ricada bulundum.
İstediğim de şuydu:
Şimdiye kadar hangi ülkeden kaç fotoğraf geldi?
O izleyicilerden ne kadarı hala televizyon yayınlarını hala “tüp”lü televizyonlardan izliyor.
Türkiye ile yurtdışı arasında “plazma”ya geçiş oranı arasında fark var mı?
Bizde mi daha yaygın LED ya da LCD TV’ler, yoksa yurtdışında mı?
“Haberdar” ekibinin hazırladığı bilgiler ışığında ortaya çıkan tablo şu:
Türkiye’de hala “tüp”lü televizyon izleyenlerin oranı yüzde 21.7...
Yurtdışında yaşayan Türklerden ise sadece yüzde 10.1’inin televizyonu “tüp”lü...
“Haberdar”a gönderilen fotoğraflar, aynı zamanda programın aramızdaki saat farklarına rağmen ne denli geniş bir evrende izlendiğinin de göstergesi.

Haberin Devamı

Dünyadan kaç ülke ‘Haberdar’ı izliyor

Volkan Sever-Can!
Facebook’ta gördüm bu fotoğrafları... Zamanın nasıl da akıp gittiğini anlatan iki kare fotoğrafın altında çok güzel yorumlar vardı... Fotoğrafların birinde Volkan Severcan, eşi Müge Osmanağoğlu Severcan ve kızları Melis... İkinci karede ise küçük kız Melis’in gençlik hali ve ona yaslanmış babası... Baba - kız aşkını, sevgisini anlatan bu fotoğrafı çok beğendim.

Fitness dostluğu
Her tarakta bezi olan Ece Vahapoğlu’nun tek eksiği DVD hediyeli “60 Günde İdeal Vücut” kitabıydı, sonunda onu da tamamladı.
Vahapoğlu, Artemis’ten çıkan kitabının tanıtımını The İstanbul Edition Hotel’de yaptı.
Kokteylde Vahapoğlu’nun yayıncısı Vedat Bayram, işadamı Erol Aksoy, televizyoncular; Bahar Feyzan, Ahu Özyurt, Tuluhan Tekelioğlu ve meslektaşım İpek Durkal’la sohbet edip medya dünyasını çekiştirdik.
Cipriani’de FOX’un iki yöneticisiyle buluşacağım için davetten ayrılmak üzereyken Naz Elmas’la karşılaştım.
Elmas’la da ayaküstü sohbet ettik. Elmas, “Ustra Kemal” adlı yeni bir diziye başlayacağını anlatırken Ece Vahapoğlu yanımıza geldi, “Ne zaman buluşacağız Tony ile” dedi...
Vahapoğlu’nun kastettiği kişi “doğru egzersiz ve sağlıklı beslenme ile yaşam tarzının nasıl değiştiği”ni anlatan kitap için kendisine koçluk yapan 52 yaşındaki fitness hocası Tony Hill.
Sana da mı fitness hocalığı yapıyor sana Tony diye sorduğum Elmas, “Evet” demesin mi?
Sonra Vahapoğlu devreye girip, pazularını gösterdi ve “Zayıflık yetmez, vücudu böyle sıkılaştırmak gerekiyor” dedi...
İkiniz de gıcıksınız! Zayıflığınız yetmiyormuş gibi bir de “Bakın ne kadar da fitt’im” diye sinir edersiniz siz insanı deyip, ayrıldım yanlarından.

Haberin Devamı

İlham perisi Tülin Şahin!
Manken, model ve sunucu Tülin Şahin de bir kitap yazdı...
Doğan Kitap’tan çıkan kitabın adı; “Top Model”...
Bu işe hevesli insanların nasıl top model olabileceklerine dair yol haritası da var kitapta, saçına, makyajına, giyimine ve fiziğine özen gösteren kadınlara dair ipuçları da...
Arka sayfasında podyum dünyasının ünlülerinin Tülin Şahin’in kitabına dair demeçleri de var.
Kimler mi bunlar?
Türk mankenler Cansu Dere, Arzum Onan, Tuğçe Kazaz, Çağla Şikel’in yanı sıra Claudia Schiffer, Kate Moss ve Isabeli Fontana gibi dünyaca ünlü yıldızlar da.
Kate Moss, “Tebrikler Tuliss” demekle yetinirken Claudia Schiffer, “Tülin, böyle bir projeyi hayata geçirdiğin için seni tebrik ediyorum” diye yazdı, Isabeli Fontana da şunları:
“Tülin, senin bir model olmanın dışında kitaplar yazmanı çok beğeniyorum. Bu konuda sen benim ilham perim oldun. Ben de en kısa zamanda bir kitap yazmak istiyorum.”

Medyapım, ‘Veda’ya hazırlanıyor
Medyapım, Eylül veya Ekim 2012’den itibaren Kanal D’de yayınlanması planlanan bir dönem dizisinin senaryo çalışmalarını tamamladı, iş mekan ve oyuncu seçimine geldi...
Medyapım’ın ortağı Fatih Aksoy, “Veda” için iddialı konuştu:
“Ayşe Kulin’in ‘Veda’sı zaten 2007 yılında Türkiye Yazarlar Birliği’nden ‘En İyi Roman Ödülü’ ödül almış bir edebiyat eseri. ‘Veda’nın senaryosunu yazması için bulduğumuz Sündüz Hasar, ortaya müthiş bir senaryo çıkardı.”
“Köprü”, “Gece Sesleri”, “Geniş Zamanlar” ve “Türkan” gibi eserleri dizi ve film yapılmış Ayşe Kulin’in “Veda”sı Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul’da bir konakta yaşananları anlatıyor. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizecek “Veda”, çökmekte olan bir tarihle yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü ekrana taşıyacak.