Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Filmin adı ‘Troy 2’… Yapım şirketi The Asylum Global Film Studio. Yerel yapımcı Benetone Films… Tayland’da çekilen filmin başrol oyuncuları Dylan Vox ve Lara Heller…

HOLLYWOOD’DA TÜRK YÖNETMEN

Film ekibinde tek Türk var, o da yönetmen Tekin Girgin…

Son Los Angeles seyahatimde tanışmıştım Tekin Girgin’le… Rahmetli Savaş Ay tanıştırmıştı bizi…

O tarihten bu yana yüz yüze görüşmedik, ama WhatsApp’tan yazıştık Girgin’le…
Tekin Girgin, o dönemde kendi çapında işler yapıyordu Hollywood’da… Zamanla çevresini genişletti ve bir Hollywood filminin yönetmenliğine kadar geldi.

Tekin Girgin’in yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Troy 2’ filmini Tayland’da çektiğini öğrenince mesaj attım ona…

Tebriklerimi ilettiğim Girgin, bu film için yönetmenlik teklifinin nasıl geldiği sorumu şöyle yanıtladı:

“Bu proje bana bir sene önce geldi. The Asylum Studio’nun iki filminde sanat yönetmenliği yapmıştım. Çalıştığım yönetmen Mark Atkins’le iyi arkadaş olunca yönettiğim ‘Reel 1’i izlettim ona. Çok beğendi ve beni stüdyo sahiplerine tavsiye etti. The Asylum Film, her yıl 20 uzun metrajlı film çeken bir stüdyo. Genelde Çin, Avrupa, Netflix, Hulu, Amazon TV ve Syfi Channel için film üretiyorlar.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD’DA TÜRK YÖNETMEN


Şirketin CEO’suyla bir araya geldik. Yaptığım işleri izledi ve beğendi. İki gün sonra bana ‘Troy 2’nin senaryosunu gönderdiler. Bir Türk vatandaşı olarak Hollywood stüdyolarından yönetmenlik teklifi almak gurur verici.”

Yunan Homer şiirinden yola çıkılarak yazılan film, İthaka Kralı Odysseus’un Yunanlıların bir kısmını katleden, oğlunu ve eşini rehin alan Trojanlarla savaşını beyazperdeye taşıyacak.

MÜZİK PİYASASINDA DÖNEN “KÖTÜ OYUNLAR” NE?

Türkiye’de, “Bir konuşursam, yer yerinden oynar” diyen çok, ama şimdiye kadar gizlenen gerçekleri açıklayıp da ortalığı ayağa kaldıran yok…

Çünkü yürek ister bu işler…

“Ortaya sallamak kolay, sıkıysa adres verip, gerçekleri açıkla” dendiğinde sus - pus olur hepsi… Yıllarca müzik dünyasının bazı türkücü ve arabeskçileri İbrahim Tatlıses tekelini aşamadıklarından dert yanıyordu.

Ne yapıyor size İbo?

“Her türlü engelliyor bizi.”

2011 yılında uğradığı silahlı saldırıdan beri İbrahim Tatlıses diye bir rakibiniz yok artık. Ne albüm çıkarıyor, ne de sahnelerde boy gösteriyor.

Meydan sizin, ama yoksunuz ortalıkta. Beş yıldır arşınlar elimizde bekliyoruz, kaç metreye zıplayabileceğinizi.

Şarkıcı Yaşar İpek, “Müzik piyasasında büyük pislikler döndüğünü hissediyorum” demiş ve eklemiş:

Haberin Devamı

“Emin olduğumuz, duyduğumuz konular da var, artık görüyoruz.”
Buyur buradan yak!

Madem “Büyük pislikler dönüyor” ve eminsin bundan, o zaman şarkıcılık, sanatçılıktan vazgeçtim Yaşar İpek, dürüst bir yurttaş olarak üstüne düşeni yap ve kimin ne pislik yaptığını açıkla.

Kamuoyunun hakkı yok mu buna?

GÜNÜN SÖZÜ

Bazen öyle konuşacaksın ki karşındaki cevap veremeyecek. Bazen de öyle bi susacaksın ki karşındaki konuşmaya cesaret edemeyecek. (Marquez)