Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Düne kadar biri, “Gün gelecek Türk dizileri dünya televizyonlarının can simidi olacak. Kanallar Türk dizilerini yayınlamak için yarışacak” diye öngörüde bulunsaydı kimse inanmazdı ona, ama tablo ortada...

Türk dizileri dünyanın onlarca ülkesinde insanları ekran karşısına çekmeye devam ediyor...

Dünyada Türk dizilerine olan bu ilgi sonunda şunu da sağladı.

Pek yakında sadece Türk dizilerini yayınlayacak televizyon kanalı açılacak.

Katar’ın başkenti Doha’da açılacak sadece Türk dizisi yayınlayacak kanal.

Haberin Devamı

Kim mi yapacak bunu?

Digiturk’ü satın alan BeIN Media Group...

Türk dizi kanalı, Katar’ın başkenti Doha’dan Ortadoğu ve Arap ülkelerine yayın yapacak. BeIN Media Group, açacağı kanalda ekrana getireceği Türk dizilerini Arapça dublajla yayınlayacak.

KATAR’LI BEIN MEDIA’DAN TÜRK DİZİLERİNE TV KANALI

ALLAH BÜTÜN İYİLERE BENGÜ ŞANSI VERSİN!

Bengü, uçakta verdiği pozun altına şöyle yazdı Instagram hesabında:

“2017 bana iyi geldin... Bana aşkın getirdin... Gezmediğim kadar yer gezdim... Konser üstüne konser verdim... Şükürler olsun... Şimdi en güzelinden 2018 de gelsin bakalım.”

Aşk, iş, para ve bol seyahat... “Duydukları hoşuna gitsin ki bir daha gelsin” parolasıyla fal bakanların bile, “İnandırıcı olmaz” diye peş peşe söylemekten çekineceği her şey Bengü için gerçekleşti. Darısı hepimizin başımıza.

STAND UP YILDIZI GİBİ MİLLETVEKİLİ

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Bütçe Görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayla sosyal medyanın gözdesi oldu. Son günlerde beğendikleri için birçok insanın sosyal medya hesaplarından paylaştığı Basmacı’nın konuşmasını defalarca dinleyip, notlar aldım. İşte Basmacı’nın, icraatlarını beğenmediği bazı bakanlıklara ilgili söyledikleri:

KATAR’LI BEIN MEDIA’DAN TÜRK DİZİLERİNE TV KANALI

“Çocuklar, elementleri ‘GORA’ filminden, Osmanlı’yı ‘Hürrem Sultan’ dizisinden, Türk tarihini ‘Diriliş’ dizisinden öğrenirlerse sıkıntı yok. Milli Eğitim’e gerek kalmadı.

Evlenme programları var. Zaten boşanmak kolay. Bir SMS attın mı bitti! Ne gerek var Aile ve Sosyal Sorumluluk Bakanlığı’na?

Çalışma Bakanlığı... Adına bak, adına... Çalış-ma!.. Çalışmamaya devam ettiği için Çalışma Bakanlığı’na da gerek yok.”

Haberin Devamı

Basmacı’nın vücut dilini kullanması, sözcük vurguları ustaca... Mesleği inşaat mühendisliği, ama Basmacı konuşurken, bir şov dünyasının arayıp bulamadığı yazarı ve stand up yıldızı vardı sanki karşımda.

“Abartıyorum; çünkü anlaşılmak istiyorum” demişti ya Franz Kafka; sayın vekil bu konuşmayla onu bile solladı valla!

Basmacı, gerçekleri, yalan yanlışla süsleyip satma konusunda bayağı usta.

“Muhteşem Yüzyıl”ı “Hürrem Sultan” yapmak, yalan çıkan “GORA’daki element esprisi ders kitabına girdi” haberini gerçek gibi sunmak, boşanmak kolay değilken, evliliklerin bir SMS’le bittiğini satmak da bir maharet!

GÜNÜN SÖZÜ

“Güneş varken,
yıldızlar görünmez.”