Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Birçok meslektaşım Kurban Bayramı’na Bodrum, Çeşme, Antalya ve Kıbrıs gibi gözde turizm bölgesinde girdi, ben de Hakkari’de...

Sosyal medyada Hakkari’den yaptığım paylaşımların altına, Bodrum yerine yanlışlıkla Yük-sekova uçağına bindiğimi yazanlar bile oldu! Beyaz TV’de yaptığımız yazlık programda açıklamıştım Kurban Bayramı’nı nerede geçireceğimi. Eşim, oğlum, arkadaşlarımız Trabzon’un ünlü beyin cerrahlarından KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Usul, eşi ve oğluyla birlikte Çeşme’de fiyatı tuzlu olmayan bir otelde geçirecektik bayramı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar arayıp, Hakkari’ye davet edince, oğlumu ve eşimi Çeşme’ye yolcu edip, aynı gün Yüksekova’ya uçtum.

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen’den havalanan sekiz kişilik özel uçak, 1 saat 50 dakikada götürdü bizi Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı’na. Oradan minibüsle gittik Hakkari’ye. 80 km’lik yolun üzerindeki Zap Jandarma Karakolu’nu ziyaret ettik. Bir hafta önce PKK’nın yakınlarına iki roket attığı karakoldaki askerlerimizle bayramlaşıp, onlara manevi destek verdik.

KURBAN BAYRAMI’NA HAKKARİ’DE GİRDİM

ÜÇ YILDA NE DEĞİŞTİ?

Hakkari’ye ilk kez 1 Eylül 2014’te gelmiştim. Şimdi hapiste olan HDP’li eş başkanlar yönetiyordu o zaman belediyeyi.

‘Çözüm süreci’ kapsamında Beşiktaş Belediyesi ‘kardeş şehir’ ilan etmişti Hakkari’yi. O tarihte iki belediye arasında imzalanan iş birliği protokolü, terör ve ‘Hendek siyaseti’ yüzünden akamete uğradı.

Devletin belediyeye kayyum olarak atadığı Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı arayıp, projeleri kaldığı yerden sürdürmeye davet etti. Hazinedar da, “Biz de zaten o projeleri Hakkari halkı için başlatmıştık” dedi. Arefe Günü, Hakkari’ye gidip, Kurban Bayramı’nın ilk gününü geçirmemizin sebebi bu iş birliği.

Hakkari’ye girişteki “Hoşgeldiniz” tabelasındaki gibi belediye binasında da Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe yazılar var hâlâ. Yeni Belediye Başkanı’nın Kurban Bayramı’nı Türkçe ve Kürtçe kutladığı bez afişler vardı Hakkari sokaklarında...

Hakkari, kocaman bir şantiyeye dönüşmüş adeta. 2014’te vali yardımcısı olarak geldiği Hakkari’de Belediye Başkanı olan Epcim, değişimi şöyle özetledi:

Haberin Devamı

“Altyapının olmadığı, suların akmadığı bir şehir Hakkari. Göreve gelir gelmez başladık hizmet odaklı çalışmalara. Su şebekesinin yüzde 70’ini, altyapının yüzde 50’sini yaptık bugüne kadar. 11 noktada çocukların polisi taşladığı Hakkari’den hiçbir toplumsal olayın olmadığı Hakkari’ye geldik. Hakkarililerin devlete aidiyetinde ciddi artış var. Artık terör örgütünün eylem çağrılarına kimse uymuyor burada.”

Epcim, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi desteğiyle 2017’de Hakkari’ye 200 milyon TL’lik yatırım bütçesi yarattıklarını söyledi.

Beşiktaş Belediyesi, Engelli Rehabilitasyon Merkezi yapacak şehirde. İl nüfusu 280 bin olan Hakkari’de engelli sayısı 12 bin çünkü...

ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM

Beşiktaş Belediyesi, çifte bayram sevinci yaşattı Hakkarili çocuklara.
Hakkari Merzan Stadı’na kurulan şişme oyun gruplarında oynayan, hayatlarında ilk kez bisikletle tanışan çocukların mutluluğu, görülmeye değerdi. Yüzlerine çeşitli figürler yaptıran palyaçolarla oynayan, patlamış mısır veya pamuk helva alabilmek için kuyrukta bekleyen çocukların, hedeflerine ulaştıktan sonraki halleri de öyle...

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Öyle insanlar var ki; ne söylediği yalanlar biter, ne de söylediği yalanlar vicdanını rahatsız eder. (La Edri)