Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Seyrettiğim tek dizi olan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Suzan-Suzi’yi oynayan Meryem Uzerli, geçtiğimiz sezon senaryo gereği Amerika’ya gönderilince sormuştum dönüşü olacak mı diye?

MERYEM UZERLİ EURO MAĞDURU

O zaman aldığım yanıt, Uzerli’nin dizide oynamaktan mutlu olduğu, yeni yayın döneminde devam etmek istediği şeklindeydi.

Dizi, yaz tatilindeyken Uzerli’nin ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yeni sezonunda olmayacağı açıklanınca, bu sürpriz kararın sebebini araştırmış, ama öğrenememiştim.

Nihayet öğrendim Uzerli’nin diziden niye gittiğini!

Haberin Devamı

Uzerli, o zaman da yazdığım gibi bu sezon da en azından yıl sonuna kadar projede olmak istedi.

Ancak zamanla Uzerli’nin isteğiyle, yapımcınınki örtüşmedi.

Çünkü Uzerli’nin bölüm ücreti, euro bazında. Euro, TL karşısında ha bire değer
kazanınca şirket, yeni sezona Suzi’siz başlamaya karar verdi.

‘KERVAN 1915’ FİLMİNE KÜLTÜR BAKANLI GALA

MERYEM UZERLİ EURO MAĞDURU

6 Ekim’de vizyona girecek ‘Kervan 1915’ filminin galası 4 Ekim’de Beyoğlu Emek Sineması’nda yapılacak.

Senaryosunu yazdığı filmin yönetmenliğini de üstlenen İsmail Güneş, geçtiğimiz hafta Emek Sineması’ndaki bir etkinlikte karşılaştığı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’u ‘Kervan 1915’in galasına davet etti. Bakan Kurtulmuş, 4 Ekim’de Paris’te olacağını, dönüşü Ankara yerine İstanbul’a yapıp, galaya katılacağını söyledi.

Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu, Fatih Ayhan, Ali Kemal Yılmaz ve Meriç Başaran’ın başrollerini paylaştığı film, Ermeni tehcirini anlatan bir projede...

‘Kervan 1915’, Giresun’dan Halep’e sürgün edilen Ermeni kadınlarla çocuklardan oluşan 200 kişilik göç kafilesinin; Karadeniz’e veda edişini, yolda çektiklerini, onları Halep’e götüren görevlilerle Ermeniler arasında geçenleri beyazperdeye taşıyacak.

FAZIL SAY, KİMLERİ DİNLER?

‘O Ses Türkiye’de söylediği ‘Biraz Ayrılık’la jüri üyesi Murat Boz’u ağlatan Uğur Etiler, ilk single’ını çıkardı. Etiler’in ‘Yaktım Gemileri’ için Fazıl Say’ın Instagram’da yazdığı şu satırlar, ünlü piyanistin müzik zevkinin de göstergesi:

“Çok sık sorulur, ‘Klasik müzik dışında ne dinliyorsunuz?’... Cevaplayayım, evde zaten çok sık klasik dinlemiyorum. Senfoni veya operalarını notasını (partisyonunu) alıp analiz ederek dinlemeyi severim. Bu da bir nevi çalışma sayılır.

Haberin Devamı

Evde geç bir saatte klasik müzik dinlemek istersem, Mahler ve Wagner benim için en çekici müzik olur. Sting gibi vazgeçilmezlerim de var. Benim için bir klasiktir. Son zamanlarda Sting ve Chris Botti ikilisini dinliyorum.

Bjork, Ella Fitzgerald, Spyro Gyra ve Jun Miyake de dinlerim. Sıra dans müziğine gelince vazgeçilmezim, dahi M. Jackson.

Piyano dinlediğimde ise cazın büyük ustası Keith Jarret...

Nazım Hikmet Korosu üyelerinden genç şancı Uğur Etiler, pop single çıkarmış. Dinledim, beğendim. Çok severek yapıyor, pırıl pırıl söylüyor. Tebrikler Uğur.

Not; iyi pop, kötü klasikten iyidir. Siz bakmayın ön yargılı düşünenlere, bazen çok iyi müzikler bulursunuz pop ve alternatif müziklerde.”

GÜNÜN SÖZÜ

‘Kadınları mutlu etmenin 20 yolu’ diye bir sürü gereksiz haber çıkıyor. Tek madde açıklıyorum: Dürüst olun yeter! (Turgut Uyar)