Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Amerika Birleşik Devletleri İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, son yıllarda çalışan sayısı azalan ve 2012’de daralmaya devam edecek 10 meslek grubunun içinde gazete muhabirliği de var

Gazete muhabirliği, ABD’de ‘geleceği olmayan meslekler’ arasına girebilir ama Türkiye için benzer bir tehlike söz konusu değil. Çünkü ne Amerika’ya benzer Türkiye, ne de Avrupa’ya... Bizde bir günde çıkan ‘manşetlik haber’ sayısına, bir ayda ulaşamıyor adamlar. Şimdi dün gazetelere yansıyan ‘ilginç haberler’den bir demet sunacağım.
Okuduktan sonra eminim siz de, “Hangi ülkenin gazetelerinde bu kadar ilginç haber çıkar bir günde?” diyeceksiniz. Gerçekten de ilginç haberler cenneti Türkiye! Böyle bir ülkede gazete muhabirliğinin bitmesi mümkün mü? Eşyanın tabiatına aykırı bir durum olur bu.
İşte size Türkiye’den bir demet ilginç haber:

Haberin Devamı

MUHABiRLiK ÖLMEZ BiZDE


Düğünde halay çeken bakanlara dolar yağdı
Şanlıurfa’da eski AKP milletvekili Faruk Bayrak’ın kardeşinin düğününe, bakanlar Faruk Çelik, Mehdi Eker ve Recep Akdağ da katıldı. Eker, Kürtçe okuduğu türküyle, Akdağ da ‘Sarı Gelin’le konuklardan alkış aldı.
Dargınları Barıştırma Derneği sinek avlıyor
Yeni yılda bir yaşını dolduracak Dargınları Barıştırma Derneği, henüz bir barıştırma gerçekleştiremedi. Kurucusu Ramazan Yaşar, derneğe gelmeyen dargınlara küsmek üzere...
Annnesini döven babasını öldürdü
Şanlıurfa’da babasının annesini dövmesine dayanamayan 14 yaşındaki Mahmut K., babasını bıçaklayarak öldürdü.

MUHABiRLiK ÖLMEZ BiZDE

Hırsızlık çetesini bitiren düdüğü polis çaldı
Çetenin halı sahada maç yaptığını öğrenen polis, baskın düzenledi. Hakem kılığındaki komiserin düdük çalmasıyla dokuz kişi gözaltına alındı.
Yılbaşı için bir ton sahte rakı
Adana’da yılbaşında piyasaya sürmek üzere ürettiği yaklaşık bir ton rakıyla ele geçirilen H.D., mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Başladığı işi tamamlasın diye herhalde!)
Barışmaya gitti iki kişiyi öldürdü
1.5 yıl önce kendisini terk eden eşiyle barışmak için Konya’dan Edirne Enez’e giden emekli astsubay Ahmet Taş, eşinin akrabalarıyla kahvede tartışınca silahına sarıldı, iki kişi öldü.
intihara giderken minibüs çarptı
Gaziantep’in Karkamış ilçesinde arkadaşlarıyla alkol aldığı ileri sürülen 33 yaşındaki M.Y., “Kendimi Fırat Nehri’ne atacağım” deyip yola çıktı, minibüsün altında kaldı.

Haberin Devamı

MÜSLÜM GÜRSES’LE YENİ YILA “MERHABA”

Anadolu Yakası’nın şehirleşmede modern yüzü Batı Ataşehir’de Wood adlı yeni bir eğlence merkezi açıldı. Wood; alt katında karaoke bar, orta katında bowling, en üstteyse restoran barı olan bir yer. Batı Ataşehir’de böylesi başka bir yatırım olmadığı için Mehmet Baş’la Berna Aruz adlı iki genç girişimcinin açtığı yer büyük ilgi görüyor.
Wood Club’ın yılbaşı programına baktım, ‘Müslüm Baba’ var. Malum Müslüm Gürses, eskiden sosyetenin ve ‘beyaz yakalılar’ın burun kıvırarak baktıkları biriydi ama devir değişti. Gürses, pop, rock derken sosyetenin de gözdesi oldu. Batı Ataşehir de, ağırlıklı olarak ‘beyaz yakalılar’ ve üst gelir grubundan insanların oturduğu bir semt. Yani ne Gürses onlara ne de onlar Müslüm Baba’ya yabancı. Wood Club’da 2012’ye, Müslüm Gürses’ten canlı şarkılar dinleyerek girmenin bedeli 250-300 TL.

Haberin Devamı

‘KUZEY’, EUROVISION’A GİTSİN PUAN VERMEYENLERİ DÖVSÜN

Şarkıcı Betül Demir, “Bence Eurovision’a Kıvanç Tatlıtuğ gitmeli. Hem sesi güzel, hem yakışıklı. O bize birincilik getirecektir” demiş. ‘Deli saçması’ da olsa, fikir fikirdir.
Varsayalım ki TRT yöneticileri de, akıllarını peynir-ekmekle yedi ve reyting için bazen yumruklarını konuşturan, bazen de saz çalıp söylediği türkülerle izleyenlerin gönül telini titreten ‘Kuzey Güney’ dizisinin ‘Kuzey’i Kıvanç Tatlıtuğ’u Eurovision’a gönderdi. Erkan Özerman’ın anlattığına göre, havyarı zeytin ezmesi sanan, Catherine Deneuve gibi bir efsaneyi tanımayıp, “Kim bu yaşlı teyze?” diye soran Tatlıtuğ, Bakü’de sahneye çıktı, sazını çalıp türküsünü söyledi ama Türkiye’ye puan vermemeye yeminli ülkelerden yine puan gelmedi. ‘Boksör Kuzey’, Eurovision’un sahnesini anında ringe çevirir vallahi.