Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘NEŞELi HAYAT’ HERKESi SARDI



Yılmaz Erdoğan’ın filmi ‘Neşeli Hayat’ın, hakkında güzel şeyler yazan ve söyleyenlerden alıntı yapılarak hazırlanan tam sayfa gazete ilanını gördünüz mü?
Film yapımcılarının çoğu bunu yapıyor. BKM’nin ya da Yılmaz Erdoğan’ın gazeteye verdiği bu tam sayfa ilanını diğerlerinden farklı kılan ve yazı konusu yaptıran şey içeriği. Dikkat ettiyseniz bu tür ilanlarda üç - beş eleştirmenin film hakkındaki olumlu sözleri vardır. ‘Neşeli Hayat’ın ilanındaki yazar ve film eleştirmeni kaç kişi biliyor musunuz? Tam 37 köşe yazarının filmi beğenmiş ve ‘Neşeli Hayat’ için iyi şeyler yazmış olması önemli.
Şimdiye kadar birinin ‘ak’ dediğine diğerinin ‘kara’ dediği onca köşe yazarının, ‘Neşeli Hayat’a dair benzer şeyler yazıp, bardağın dolu tarafına bakması da başlı başına incelenmesi ve irdelenmesi gereken bir durum.
Erdoğan önce filmi çekip, sonra ‘Neşeli Hayat’taki ‘Noel Baba’ gibi aramıza girmediğine ve meşhur ‘hoh, hoh, hoh’larından çekip hepimizi hipnotize etmediğine göre, bu başarının altında yatan başka etkenler var demek ki!
Çünkü, hem sinema eleştirmenleri ve köşe yazarlarının, hem de seyircinin aynı ölçüde beğendiği çok film yapılmıyor bu ülkede.



SON PİŞMANLIK NEYE YARAR SERDAR?
Milliyet Pazar’dan Pelin Çini’nin Serdar Ortaç’la yaptığı söyleşiyi bir solukta okudum. Çünkü Ortaç’ın bahsettiği MGD’nin gecesinde yaşanan Ahmet Kaya olayında ne denli parmağı olduğunun tanıklarından biriyim. Ortaç, 1999 yılında Ahmet Kaya’ya çatal kaşık fırlatılmasına sebep olan isimlerden biriydi.
Ortaç, sahneye çıktığında o yıl kendisine ödül getiren şarkıyı söylemesi gerekirken birden repertuvarını değiştirip, ‘10. Yıl Marşı’nı okumaya başlamıştı. ‘10. Yıl Marşı’ eşliğinde şahlanan milli duygular, “Yeni bir albüm yaptım, içinde bir de Kürtçe parçaya yer verdim. Ona çekeceğim klibi yayınlayacak yürekli televizyoncular var” diyen Ahmet Kaya’yı önce salon, sonra da ülke dışına itmişti. Ortaç’ın 10 yıl sonra da olsa “Ahmet Kaya olayı için pişmanım” demesi önemli. Ama Müslüm Gürses’in şarkısında dediği gibi, son pişmanlık neye yarar? be Serdar! Giden geri gelmiyor ki!


‘NEŞELi HAYAT’ HERKESi SARDI
VJ BÜLENT, BU ŞARKI TUTMAZ!

“Cinsel tercihim işten atılmama sebep oldu!” Kim diyor bunu?
14 yıldır VJ’lik yaptığı Kral TV’den bir süre önce işten çıkarılan Bülent. Peki VJ Bülent’in Habertürk’ten Helin Avşar’a yaptığı bu açıklama doğru mu?
Ben süreci anlatayım, kararı siz verin!
Bülent, Kral TV’de en uzun süre VJ’lik yapan tek isimdi. Kral TV, kurulduğu günden bu yana üç kez sahip değiştirdi. Uzanlar’ın kurduğu Kral TV daha sonra TMSF’ye geçti. TMSF’nin yaptığı ihaleyi Doğuş Grubu kazandı ve müzik kanalının yeni sahibi oldu.
Doğuş Grubu’nun Mehmet Akbay, nam-ı diğer ‘Gezegen’ ile Namık Kasapbaşoğlu’na teslim ettiği müzik kanalında üç ay önce yenilik ve bütçede tasarruf amacıyla VJ’li programlar kaldırıldı.
Ve Kral TV’deki altı VJ’den beşi işten çıkarıldı. Kral TV’yi yönetenler sadece Bülent’e dokunmadı. Çünkü Kral TV’nin en eski çalışanı olan Bülent’ten VJ olarak değil, daha çok müzik direktörü ya da danışman gibi yararlanmayı amaçlıyorlardı. Bülent, hiçbir iş yapmadığı halde üç ay Kral TV’den maaşını aldı.
VJ Bülent, bir süre önce Star TV’de yayınlanan Oray Eğin’in programına katıldı. Cem Uzan hakkında konuşan Yıldo’nun söylediklerine onay verdikten birkaç gün sonra da Kral TV’deki işinden oldu.
Kral TV’yi yönetenler Bülent’i, Eğin’in programından önce ya da birkaç hafta sonra çıkarsa kimin umurunda olacaktı? Sizce bu olan bitenin VJ Bülent’in cinsel kimliğiyle uzak yakın bir alakası var mı? Kral TV yöneticileri müthiş bir zamanlama hatası yaptı ve VJ Bülent bunu çok iyi kullanmaya başladı.