Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Diva’nın rapçi olarak karşımıza çıkacağı reklamda ‘hınzır öğrenciyi’ kim oynayacak? diye sormuştum. Altın varaklı masayla özdeşleşen ihtişamıyla ‘Diva’yı rapçi yapacak kişi Azra

O ÖĞRENCi AZRA ÇIKTI
Akın çıktı...


Şimdiye kadar popüler kültürün birçok yıldızını reklam kampanyasının yüzü yaparak kolalı içeçek pazarındaki payını artırmayı hedefleyen Pepsi’nin son gözdesi kim?
Bülent Ersoy.
Pepsi’nin yeni reklamında 40 yıllık alaturkacı ‘Diva’ rapçi olarak çıkacak karşımıza.
Reklamda öğretmeni oynayacak ‘Diva’yı öğrencilerinden birinin ikram edeceği içecek rapçi yapacak.
Dün sormuştum buradan acaba o ‘hınzır öğrenci’ rolünü kim oynayacak diye?
Yanıt Pepsi’den geldi.
Altın varaklı masayla özdeşleşen ihtişamıyla ‘Diva’yı rapçi yapacak o içeçeği güzelliği tescilli yıldızımız Azra Akın ikram edecek.
Serdar Erener’in çekeceği reklamda Bülent Ersoy ‘öğretmen’, Azra Akın da öğretmenine hınzırlık yapan ‘öğrenci’yi oynayacak.


KÜFÜRSÜZ BiR KOMEDi FiLMi

O ÖĞRENCi AZRA ÇIKTI



Türk Sineması’nın iyi iş yapan filmlerine bakın, komedidir çoğu.
Komedinin de ‘bol küfürlü’, ‘az küfürlü, argolu’ ve ‘küfürsüz’ diye türleri var.
Yarın vizyona girecek ‘Süpertürk’, ‘küfürsüz komedi’ye giren yapımlardan.
Tamer Karadağlı, ilk kez bir film yönetti ve işin üstesinden de başarıyla geldi.
Tamer Karadağlı’nın yönetmenliğin yanı sıra Arzu Balkan, Suna Keskin, Atilla Arcan, Buket Dereoğlu, Necmi Yapıcı, Murat Serezli ve Cem Emüler’le başrolünü paylaştığı ‘Süpertürk’, adı gibi süper bir film mi?
Değil.
‘Süpertürk’, mütevazı bir bütçeyle çekilen, çok fazla iddiası olmayan, ama izleyeni eğlendiren, güldüren fantastik bir komedi.
1960’lı yılların sonlarında, dünyadan çok uzakta bir galaksideki gezegen yok olmak üzeredir. Bu gezegende bulunan bebeklerden ikisi özel kapsüllerle dünyaya gönderilir. Bir tanesi Amerika’ya düşer, diğeriyse Türkiye’ye. Amerika’ya düşen ‘Süpermen’ olur, Türkiye’de Küçükköy adındaki kasabaya düşen ve çiftçi bir aile tarafından büyütülense ‘Süpertürk’ olur.
Süper güçlere sahip bir Türk fikri zaten başlı başına mizah üretmeye müsait bir konu.
Senaryosunu İzlen Erdem’in yazdığı film de suyunu çıkarmadan yapıyor bunu.



RTÜK’ÜN KARARI BÖLDÜ OKURLARI


Şöyle bir çağrı yapmıştım dün bu sütunlardan:
RTÜK bu diyaloglar yüzünden Show TV’ye para cezası verdi. İşte ‘Bugün Ne Giysem?’in o bölümünün linki, izleyin siz karar verin.
Bu satırları yazdığım saate kadar yüzlerce eposta aldım bu konuda.
18 yaşındaki yarışmacıyla jüri üyeleri arasında geçen konuşmaların yer aldığı videoyu izleyenlerden yüzde 68’i RTÜK’ün kararını haksız buldu.
Verdiğim linkten görüntüleri izleyip, görüşlerini bildirenlerin yüzde 32’yse “RTÜK, ‘Bugün Ne Giysem?’ yüzünden Show TV’ye ceza vermekte haklı” dedi.



iZMiR’iN KÖYLERiNE KÜTÜPHANE KAMPANYASI


Çıkardığı üç kitabın gelirini hayır işlerine harcayan Hürriyet Ege yazarı sevgili mesleki büyüğüm Şenay Düdek, bu kez başka bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Düdek, Atatürk Çocukları Kütüphanesi Köy Kütüphaneleri Derneği’yle ortaklaşa ‘Her Yaşta Herkes Kitap Okumalı’ adlı bir kampanya başlattı. ‘Şenay Düdek Kütüphaneleri’nin ilkini Menemen Emiralem Alaniçi Köyü’nde açan Düdek’in hedefi kütüphanelere her yıl
2-3 tane eklemek. Bu kütüphanelere kitap bağışlamak isteyenler, ataturkcocuklarikutuphanesi.org adlı siteye girip, bilgi alabilir.