Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Günlerdir TV8’de yayınlanan ‘Ütopya’nın fanları, “Niye Ütopya’da olan biteni, dönen oyunları yazmıyorsun?” diye baskı yapıyorlar bana sosyal medyada. Acun’dan korktuğum için bu konuda kalem oynatamadığımı yazanlar bile var.

Bu vesileyle bir kez daha altını çizeyim; ‘Ütopya’yı yazmamamın tek nedeni şu:

O programı izlemediğim için olan biten hakkında en küçük bilgi sahibi değilim.

Bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmem.

Acun Ilıcalı’yı başarılı bulduğum için takdir ederim.

Değil Acun Ilıcalı, haber kaynaklarımın hiçbiriyle menfaat ilişkim ve göbek bağım yok.

Haberin Devamı

Hep bir yumruk mesafesinde durmaya ve görüşlerimi çekinmeden dile getirmeye özen gösteririm. Allah’tan başka kimseden korkmam.

Oldum olası, edindiğim

yeni bilgileri yorumlayarak paylaşırım kamuoyuyla.

İşte size yeni bir bilgi daha:

‘O Ses Türkiye’ sonbaharda yeni formatıyla devam edecek TV8’de… Yeni ‘O Ses Türkiye’de reytingi yüksek olan elemeler kısmı daha çok, düellolar ise minimuna inecek.

Eski jüri üyelerinden Hadise, Ebru Gündeş ve Gökhan Öz- oğuz, koltuklarını muhafaza edecek, ama Mazhar’la Özkan olmayacak yarışmada. Onların yerine Murat Boz görev yapacak.

THOR’UN EĞLENCE MÜDÜRÜ OLDU
Çarşamba gidip perşembe döndüğüm Bodrum’da buluştuğum oyuncu Ümit Okur’la önce, eğlence müdürü olduğu Torba’daki Thor Otel’e geçtik.
Thor, Bodrum’un yenilerinden, ama bulunduğu bölge benim için çok tanıdıktı. Çünkü birkaç kez tatil yapmışlığımız vardı Thor’un bulunduğu koyda. Işıl Club’ün Milta olduğu yıllarda biz tatil yaptığımızda sadece Thor değil, aradaki otelin yeri de ‘dutluk’tu…
16 yaşından küçüklerin alınmadığı, 187 oda ve 400 yatak kapasiteli deluxe otel Thor’u dolaşırken şarkıcı Erdal’la karşılaştık.
Erdal Çelik’in Thor’da program yaptığını söyleyen Ümit Okur, “Bayramda da her akşam bir konser olacak bizde. Bayramın birinci günü Fedon, ikinci gün Erdal, son günü de Ege sahne alacak” dedi.
30 yıllık evliliklerinden üniversitede okuyan Doğa (23) ve lise öğrencisi Duru (14) adında iki oğulları olan Piraye - Erdal Çelik çiftiyle yaptığımız mini sohbetten sonra Okur’la mini Bodrum turuna çıktık ...
HEBİL KOYU’NUN AĞASI!
Sadece oyuncu değil, aynı zamanda Türkiye’nin ilk animatörlerinden olan Thor’un Eğlence Müdürü Ümit Okur’la şöyle bir rota biçmiştik kendimize:
İlk durağımız ‘Sonradan Gurme’ Tayfun Topal’la Göktuğ Özdemir’in işlettiği Yalıkavak’taki Highlight Hotel ve X Beach olacak, ardından da Hande Yener’in Sebastian Beach’ine gidecektik.
Yolda Ümit Okur’a gelen bir telefon yüzünden rotamızı değiştirdik. Çünkü arayan 80’li yıllardan beri tanıdığım turizmci Sinan Vardar’dı. Vardar, Okur’a, “Buraya gelin, tekneyle gidelim” deyince Hebil Koyu’na yöneldik.
Çok geçmeden Vardar’ın bir dizi villayı yapıp - sattığı, üçünü kendi ve iki oğluna ayırdığı Chalet Azur Residences’taydık.
Hebil Koyu, Bodrum’da denizin en güzel olduğu yerlerden biri… Sinan Vardar, sahile attırdığı özel kum ve yaptırdığı iskeleyle Hebil Koyu’nu daha da keyifli hale getirdi.
Hoş - beş faslından sonra bindik Vardar’ın Türk bayrağının yanı sıra Beşiktaş bayrağının dalgalandığı motoryatına… Sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde yöneticilik bayrağını değil sahibi olduğu Jolly Tur’da da yönetimi oğlu Mete Vardar’a devreden Sinan Vardar’la nostaljik sohbet yapa yapa birkaç dakikada ulaştık Yalıkavak’a…
PARA VERMEZSEN GELMEZLER
Show TV’de Çağla Şıkel’le ‘Her Şey Dahil’ adlı programı yapan Alişan, “Artık konuk sorunundan illallah ettik. İnsanlar sabah programlarına konuk olmak istemiyor. Formatı değiştireceğiz ve yeni sezonda konuk almayacağız” demiş. Şikayet doğru, ama teşhis ve tedavi yanlış.
‘Her Şey Dahil’, konuk aldıklarına 3 - 5 bin TL para verse yaşar mı böyle bir sorun? Hayır…
Ortada konuklar üzerinden yürüyen bir TV programı varsa ve bu işten kârlı çıkan ev sahibi oluyor, karşı taraf sürekli avucunu yalıyorsa, niye sabahın köründe kalkıp gelsinler canlı yayına? ‘Sömürülecek varlık’ mı yazıyor o insanların alınlarında? Yok öyle keser gibi hep kendine yontmak!
Nasıl ki Acun Ilıcalı, ‘Survivor’a götürdüğü herkese ‘ederi kadar’ para veriyorsa, sabah programı yapanlar da hak yememek için bu yöntemi seçmeli. Geçmişte, “Artık konuk almayacağız” diyenlerden biri de Seda Sayan’dı… Alişan, Sayan’ın o programının akıbetini araştırsa eminim ki böyle bir laf etmezdi!
DENİZDE LOCANIN GÜNLÜĞÜ 3 BiN TL
Bu yıl Bodrum’un en gözde yerlerinden biri olan X Beach, tıklım tıklımdı. Denizin üzerindeki bungalov locaların günlük 2.500 - 3.000 TL’ye kiralandığı, oda fiyatlarının kişi başı 600 eurodan başlayıp 1000 euroya çıktığı otel full, plajı çok kalabalıktı. Tayfun Topal, “Bayram için yerlerimiz günler öncesinden tükendi” dedi.
Bodrum’da geçirdiğim 20 saatte konuştuğum herkesin bu yılki iç turizme dair görüşü aynıydı:
“Sezon iyi başlamadı, ama Ramazan Bayramı için rezervasyonlar bayağı iyi. Bayramdan sonrası da iyi geçecek gibi.”
X Beach’in plajında güneşin tadını çıkaranlar arasında Habertürk yazarı Esin Övet de vardı.
X Beach’ten ayrılırken bir tanıdık daha çıktı karşımıza…
Serdar Ortaç’ın ‘Nankör’ klibinde oynamak için geldiğini anlatan Senem Kuyucuoğlu...